Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Kaubamaja kvartali arhitektuurivõistluse tähtaeg läheneb

Foto: Andres Haabu
Veel paar nädalat ehk 21. septembrini on võimalik esitada töid Tallinna Kaubamaja kvartali arhitektuurivõistlusele. Arhitektuurivõistlusele oodatakse osalema Eesti parimaid arhitekte ja rahvusvahelisi büroosid, võistluse auhinnafondiks on 55 000 eurot.

Eesti Arhitektide Liidu (EAL) direktori Ingrid Maldi sõnul on võistluse vastu huvi olnud suur ning selle tingimuste kohta on saadud päringuid nii Eesti kui rahvusvahelistelt arhitektuuribüroodelt. “Võistlustingimusi on alla laetud 160 korda, neist veidi alla kolmandiku välisarhitektide poolt.“

Arhitektuurivõistluse tulemusena sünnib arhitektuurne lahendus Tallinna Kaubamaja kvartalile, mis omakorda saab olema aluseks Kaubamaja Tallinna müügimaja, kaasaegse Rävala pst büroohoone ning maa-aluse parkla projekteerimisele ning ehitamisele. Detailplaneeringutele vastavalt on uushoonestuse lubatud suletud maapealne brutopind 57 000 m2. Tallinna esinduskaubamaja pind suureneb praegusega võrreldes kuni 2,5 korda.

Arhitektuurivõistluse tingimused on kooskõlastanud nii Tallinna linn kui ka Eesti Arhitektide Liit. Kaubamaja kvartali arhitektuurivõistluse žüriisse kuuluvad Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS juhataja Peeter Kütt, AS MSI Grupp juhataja Mati Ivask, Kaubamaja AS juhataja Erkki Laugus, Tallinna Linnaplaneerimise Ameti esindajana detailplaneeringute teenistuse direktor Arvo Rikkinen, arhitektid Martin Aunin (EAL), Jaak Huimerind (EAL) ja Peep Jänes (EAL).

Kaubamaja kvartali ehk Gonsiori tn 2/Rävala pst 6 kinnistute uushoonestamise arhitektuurivõistluse kuulutasid 12. juunil välja Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS ja MSI Grupp AS koostöös Tallinna Linnaplaneerimise Ameti ja Eesti Arhitektide Liiduga.

Arhitektuurivõistluse tingimustega saab tutvuda Eesti Arhitektide Liidu veebilehel. 

Võitja kuulutatakse välja novembrikuus. Võidutöö autoriga alustatakse projekteerimisläbirääkimisi, projekti lõplik maksumus selgub peale projekteerimistingimuste kinnitamist. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785