Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu otsib sadama planeeringut

Emajõgi Tudengipäevade ajal.
Foto: Wikipedia
Tartu Linnavalitsus kuulutas välja ideevõistluse parima planeeringulahenduse leidmiseks sadama kvartali põhjapoolsele osale.

„See linna südames Emajõe ääres paiknev ala, mis praegu on suures osas hoonestamata, vajab aktiivse ja tervikliku linnakeskkonna väljaarendamiseks häid ideid,“ ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. Klaasi sõnul soovib linn lisaks avaturu kaasajastamisele luua Emajõe äärde rohkem ettevõtlusvõimalusi ja elukohti.

Võistlusala asub Tartu kesklinnas Emajõe paremkaldal ja on piiritletud Emajõega ning Väike-Turu tänavaga.

„Sadama asumit peetakse ka Tartu uueks keskuseks. Piirkonna arendamisel tuleb silmas pidada, et linnaehituslik eesmärk on tagada terviklik kesklinn, mis hõlmab endasse nii vanema kui uuema osa,” rääkis abilinnapea Jarno Laur. Sadama ala võistluse tulemusena loodetakse jõge veelgi enam linnaga siduda ning pikendada atraktiivseid kaldapromenaade.

Sadama kvartalisse on kavandatud kesklinna piirkonnas mahuliselt suurim areng ning lahenduse väljatöötamisel peab hoonestus olema rajatav järk-järgult sellisel kujul, et olemasolev ruum ja hooned toimivad koos uusarendustega tervikliku linnaruumina kogu arendusperioodil.

Sadama kvartali planeeringuvõistlus on kaheetapiline – esimeses etapis esitatud eskiiside põhjal valib žürii välja kolm osalejat, kellele tehakse ettepanek koostada lõplik võistlustöö. Teises etapis osalejad esitavad oma edasiarendatud tööd žüriile, kes otsustab paremusjärjestuse.

Töid premeeritakse järgmiselt: I koht 10 000 eurot; II koht 8000 eurot ja III koht 6000 eurot. Esimese koha preemia maksab võistlustöö autoritele välja Eesti Kultuurkapital, teise ja kolmanda koha preemia Giga Investeeringud OÜ.

Esimeses etapis on tööde esitamise tähtaeg 14. november 2017 ja teises etapis 23. jaanuar 2018.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785