Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 30. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mapri Ehitusel valmis Tartus murukatusega lasteaed

Mapri Ehitus lõpetas Tartus lasteaia Naerumaa ehitustööd, mille teevad eriliseks murukatus, BOA arhitektide antud omapärane väliskuju ja Lennuk Sisearhitektide tehtud sisekujundus. Hoone on projekteeritud päikesepaneelidega liginullenergiahoonena.

 “Naerumaa on valmis. Ta sai valmis täpselt sellisena, nagu arhitekt ja tellija seda ette kujutasid ja soovisid. Usun, et muutsime seda Tartu piirkonda märksa kaasaegsemaks,” ütles Mapri Ehituse juhatava Priit Jaagant.

Osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujuline hoone kerkis restaureerimist ootava Maarja kogudusehoone kõrvale Pepleri 1a krundile. Tegu on Tartu esimese A-klassi energiamärgisega lasteaiaga.

„Arhitektuurselt on tegemist väga huvitava ja omanäolise hoonega, mille teeb muuhulgas eriliseks murukatus, kus kasvab mitut liiki kukeharjasid ja need on erinevatel aastaaegadel eri värvi. Hoone on väga soojapidav, katusel on 300 mm ja seinas 250 mm efektiivset soojustumaterjali. See muudab küttekulud talvel madalaks,” rääkis Reedik Rööpson, Mapri Ehituse projektijuht.

Veidi üle aasta väldanud ehitustööde maksumus oli 3,27 miljonit eurot. Naerusuu lasteaeda tuleb kuus rühma, milles jagub kohti 120-144 lapsele. 

Priit Jaaganti sõnul on Mapri Ehitus viimase aastaga saanud ehitada mitu erakordselt huvitavat ja ilusat hoonet. “Me andsime mõned kuud tagasi tellijale üle Talllinna Balti Jaama turu hoone ning eelmisel nädalal alustasime Tartus Rohelises Pargis koos Hollandi ettevõttega Thermoflor Baltikumi suurima kodu- ja aianduskeskuse ehitustöödega. Tallinnas alustasime koos NOBE-ga 14-korruselise WOHO büroohoone ehitustöödega,” räägib ta.

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Mapri Ehituse 2016. aasta ehitustööde maht oli 40,6 miljonit eurot, ettevõte annab tööd ligi 80 inimesele.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785