Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS otsib Sillamäe päästehoone ideed

Riigi Kinnisvara koos Siseministeeriumiga kuulutas välja ideekonkursi, et leida arhitektuurselt parim ja kasutusfunktsioonile sobivaim lahendus Sillamäe Politsei-ja Piirivalveameti ning Päästeameti ühishoone rajamiseks.

Uus ühishoone peab olema funktsionaalselt ja arhitektuurselt kõrgetasemeline ning linnaehituslikult sobima oma asukohale, olema rajatav optimaalsete kuludega, turvaline ja mugav lõppkasutajale. Hoone peab olema madalate ekspluatatsioonikuludega ning selle energiatõhususe klass peab olema A ja vastama liginullenergia piirväärtusele, teatas RKAS.

Hoone ja seda ümbritsev maa-ala peab olema lahendatud sisejulgeoleku asutuste vajadusi silmas pidades. Planeeritav 1400 ruutmeetri suuruse suletud netopinnaga ühishoone on kavas ehitada Sillamäe linna I. Pavlovi 4 kinnistule olemasolevate Politsei-ja Piirivalveameti amortiseerunud hoonete asemele.

Ideekonkurss toimub etapikaupa. Esimeses etapis esitatakse osalemistaotlused. Kvalifitseerimiskomisjon kontrollib osalejate kvalifikatsiooni ja žürii valib kvalifitseerunud osalejate hulgast välja kolm osalejat, kelle referentsid ja osalemistaotlusele lisatud kirjeldus kavandatava võistlustöö (kavandi) ja projekteerimistöö korralduse kohta harmoneerub enim võistlusülesandega ja hankija vajadustega. Osavõtutasusid osalejatele ei maksta.

Teises etapis koostavad ning esitavad välja valitud kolm osalejat 18. oktoobriks kavandi. Žürii hindab kolme välja valitud osaleja poolt esitatud ideekavandeid ja teeb oma ettepanekud kavandite täiendamiseks.

Kolmandas etapis täiendavad välja valitud osalejad kavandeid vastavalt žürii tehtud ettepanekutele ja esitavad 2. novembriks muudetud kavandid žüriile hindamiseks. Lõpptulemusena valib žürii kolmandas etapis esitatud kavandite seast välja ideekonkursi võitja.

Sillamäe hoone projekteerimiseks korraldatav hankemenetlus on kavas välja kuulutada vahetult pärast ideekonkurssi. Selleks korraldab RKAS väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse järgnevate projektistaadiumite koostamiseks ideekonkursi võitjaga. Projekteerimiseks on kavandatud kuni 102 375 eurot ilma käibemaksuta.

Ideekonkursi osalemistaotluste esitamise tähtaeg on 12. septembril. Ideekonkursi preemiafond on kokku 17 000 eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785