Kristiine kontserdisaali projekteerimine algab peagi

Tallinna Haridusamet kuulutas välja riigihanke „Tallinna Huvikeskuse „Kullo“ kontserdisaali projekti koostamine“, mille eesmärgiks on leida Kristiine kontserdisaalile projekteerija.

Uue kontserdisaali eskiis valmis arhitektuuribüroo Salto arhitektidel möödunud aasta lõpus. Esialgsete plaanide kohaselt on kavas ehitada huvikeskuse Kullo juurde multifunktsionaalne saal koos garderoobi ja galeriiga, teatas Tallinna Linnavalitsus.

Uue kontserdisaali ehitamine toimuks koostöös huvikeskusega Kullo, millega peaks lahenema ka neid aastaid vaevanud probleem, et puudub täismõõtmeline saal kultuuriürituste korraldamiseks. Olemasoleva eskiisplaani järgi võiks kontserdisaalis olla 500-600 istekohta.

„Jõudsime Tallinna Linnavalitsusega ühisele arusaamale, et Kristiine linnaosa vajab kaasaegset kontserdisaali,“ ütles Kristiine linnaosa vanem Vadim Belobrovtsev. „Kohalikud elanikud on aastaid seda oodanud. Praegu oleme tihti sunnitud korraldama Kristiine üritusi teistes linnaosades, näiteks Tallinna Õpetajate Majas või Vene Kultuurikeskuses, mis mõlemad asuvad Kesklinnas. Loodan, et kontserdisaali projekt läheb nüüd edasi kiires tempos ning juba järgmisel aastal algavad ka ehitustööd.“

Esialgsete plaanide kohaselt võiks uus kontserdisaal uksed avada aastal 2019.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed