Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituse asekantsler Jüri Rass asus ametipostile

Foto: Meeli Küttim
Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis alustas täna tööd ehituse asekantsler Jüri Rass, kelle pädevusse jääb ehitus- ja elamuvaldkonna juhtimine.

„Ehitussektoril on ees ootamas suured väljakutsed, alates peatselt jõustuvast liginullenergiahoonete kasutuselevõtu kohustusest, lõpetades maailmas kiiresti populaarsust koguvast digitaalehituse arengust. Kõige sellega kaasas käimiseks on oluline ka riiklik tähelepanu ja eestvedamine,“ lausus Palo.

Minister Palo märkis, et Jüri Rass on hästi kursis digitaalehituse valdkonna arengutega nii Eestis, Põhjamaades kui ka Inglismaal ja USA-s, oma igapäevaste tööalaste tegemiste kaudu on tal ka hea ülevaade ehitus- ja elamuvaldkonna suundumustest.

 „Usun, et tänu oma laialdastele kogemusele suudab Jüri Rass tuua uusi värskeid ideid ja häid lahendusi sektori käekäigu edendamiseks,“ lisas Palo.

Jüri Rass ütles, et kandideerides ehituse asekantsleri kohale oli tema sooviks saadud kogemusi Eesti riigi heaks tööle panna. Ta lisas, et soovib asekantslerina sõnastada e-ehituse arengusuunad, kus koos erasektoriga luuakse e-ehituse arengut tagavad standardid ja juhendid ning käivitatakse e-ehituse digikeskkond infovahetuseks üle terve ehituse elukaare. Elamuvaldkonna arendamiseks on tema sõnul vaja maapiirkondade omanikke ja üürnikke toetavat meetmepaketti koos vastavate määruste ja seaduste vastuvõtmisega.

Jüri Rass on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikoolis ehitusteaduskonna ning saanud doktorikraadi tehnikateaduste alal.

Seni töötas Rass arhitektuuri- ja inseneribüroo Novarc Group ASi (endine EA Reng AS) nõukogu esimehena. 2015. aastal lõi ta koos 20 ettevõtte ja organisatsiooniga Digitaalehituse klastri, kus on praegu juhatuse liige.

NB! Jüri Rass esineb 28. novembril Kultuurikatlas toimuval Eesti ehituskonverentsil 2017. Täiendav info ja varane registreerumine kirjutades [email protected].

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785