Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 23. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Vesi rajas ligi kolm kilomeetrit veetorustikku

Foto: Krista Palder, AS Tallinna Vesi personalispetsialist
Tallinna Vesi lõpetas täiendava veetorustiku rajamise Õismäe ja Mustamäe tarbijate joogiveega varustamiseks. Ettevõtte kümnendi ühe olulisima projekti tulemusel rajati alternatiivne torustik ligi sajale tuhandele Tallinna elanikule.

Investeeringuga rajati alternatiiv 55 aastat tagasi ehitatud torustikule, et tagada Õismäe, Mustamäe ja osaliselt ka Harku valla tarbijatele senisest veelgi kindlam veeteenus. Projekti kogumaksumus ulatus 1,8 miljoni euroni.

Projekti projekteeris Infragate Eesti AS ja teostas Tallinna Vee tellimusel AS Merko Infra. Ehitusjärelvalve tagas Watercom OÜ.

Projekti käigus rajati 2,8 kilomeetri pikkune veetorustik, mis kulgeb mööda Tondi, Sõjakooli, Marsi, Seebi, Tammsaare tee ja Järvevana teed. Ühtlasi avati Järvevana tee kergliiklusteel osana projektist linnaelanikele ka avalik joogiveekraan.

Tallinna Vee juhatuse liikme Aleksandr Timofejevi sõnul on tegu olulise projektiga, mis tagab piirkonna elanikele senisest suurema kindlustunde. „Kui varasemalt sai Õismäed ja Mustamäed varustavate torude remont- ja hooldustöid teha tarbijate ebamugavuste vältimiseks vaid öötundidel või jaanipäeval kui tarbimine oli väga väike, siis nüüd on meil vajalike tööde teostamiseks vabamad käed,“ rääkis Timofejev. „Tänu alternatiivsele veevarustusele saame vett operatiivselt sulgeda nii, et sellega ei häirita elanike igapäevatoimetusi,“ lisas ta.

Timofejevi sõnul rajati avalik joogiveekraan kergliiklusteele tänuks linnaelanikele mõistva suhtumise eest ebamugaval ehitusperioodil. „Loodame, et joogiveekraan on rõõmuks kõigile kergliiklusteel liiklejatele, kes saavad nüüd soojal ajal end kraaniveega värskendada,“ lisas ta.

Tallinna kommunaalameti juhi Ain Valdmanni sõnul on Tallinna Vesi teinud elanike puhta joogiveega varustamisel head tööd. „Joogivee kvaliteet on Tallinnas püsivalt väga hea. Selline investeering aitab kaasa, et üha vähem oleks ka elanikke häirivaid veekatkestusi ja  igal ajal oleks tagatud vaat et nähtamatu veeteenus. See on siht, mille poole on meil koostöös Tallinna Veega kavas ka edaspidi püüelda,“ sõnas Valdmann.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785