Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 18. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üürnikud ei tunne end superministeeriumis veel mugavalt

Superministeeriumi sarikapidu peeti oktoobris 2016.
Foto: Raul Mee
Tallinna kerkinud ministeeriumide ühishoone ehk uue nn superministeeriumi värsked üürnikud pole rahul sealsete töötingimustega, kirjutab Õhtuleht.

Uude majja tänaseks kolinud ja alles kolimisega ametis olevatel ministeeriumidel on juba tekkinud mitmeid muresid, mis teevad töötamise raskeks või suisa võimatuks. Maja haldamisega tegelevad RKAS ja OÜ 2Torni on probleemidest teadlikud, kirjutab Õhtuleht.

Esmane mure on liialt ere päikesevalgus, mis peegeldub vastu arvutite ekraanidelt ja otseselt takistab töö tegemist. Sotsiaalministeeriumi juhtkonna memost on selgunud, et maja haldav RKAS on lubanud ise tellida rulood, kuid jätkab ka vaidlusi arendajaga, kes väidab endiselt, et päikesevalgus ei takista töö tegemist.

RKASi avalike suhete juht Madis Idnurm peab uude majja kolimisega seotud probleeme igati normaalseks nähtuseks ja kinnitab nendega tegelemist. „Kuna päikesepaistelise ilma korral võib teatud aja päevast akna läheduses paiknevale arvutiekraanile langev valgus töö tegemist häirida, siis tellitakse ja paigaldatakse varju pakkuvad aknakatted. Eks uude kohta kolimise käigus tule ikka üht-teist täiendavat sättimist vajavad asjad välja ja see on loomulik.“

Veel on uues hoones probleeme ventilatsiooniga ja segadus mööbliga. Kohati on pehmet mööblit liiga palju ja mõnes kohas on seda puudu. Superministeeriumis end sisse seadnud ametnik ütleb, et kui kellelgi töötajatest on peale puhuva tuule tõttu liiga külm ja teisel jälle talumatult palav, siis see täiesti tavapärane uue maja teema.

„Meile teadaolevalt kõik tehnosüsteemid töötavad. Kuna ühishoone võetakse kasutusele järk-järgult augustikuu jooksul, siis toimub samal ajal ka süsteemide lõpphäälestus, mis on väga tavapärane tegevus,“ ütleb Idnurm.

Loe pikemalt SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785