Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 16. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva saab 2020. aastaks uue kolledži, basseini ja lasketiiru

Sisekaitseakadeemia kuulutas koostöös Eesti Arhitektide Liiduga välja rahvusvahelise arhitektuurivõistluse, et leida parim arhitektuurne lahendus akadeemia uue Narva õppekeskuse hoonele. Hoone juurde kuulub ka avalikuks kasutamiseks mõeldud bassein.

SKA rajab Narva õppekeskuse kesklinnas asuvale Kerese tänav 14 krundile koostöös Tartu ülikooli ja Siseministeeriumiga. “Narva õppekeskus on näide avaliku sektori ühtehoidmisest,” ütles SKA rektor Katri Raik. “Tänu koostööle saame inimestele pakkuda oluliselt paremaid õppimis-, elamis-, sportimis- ja töötingimusi kui eraldi tegutsedes. Veidi enam kui kahe aasta pärast avame kaasaegse kompleksi ka linnarahvale, kelle jaoks on uus bassein oluline võimalus sportida ja lõõgastuda.”

„Eesti Arhitektide Liit soovib igakülgselt toetada Narva linnaruumi arengut, andes professionaalsetele arhitektidele võimaluse kavandada uut kõrgkooli koos spordikompleksiga – korrastades, muutes vaheldusrikkamaks ja mõtestades sellega suure tüki linnast. Niisamuti, nagu on oluline riigi tugevam kohalolu piirilinnas, on tähtis tegeleda ka Narva linnakodanike igapäevase elukvaliteedi parandamisega,“ märkis liidu president ja žürii liige Katrin Koov.

“Narva on sobivaim koht Eestis tolliametnike ja piirivalvurite praktiliseks väljaõppeks, kuid mitte ainult,” rääkis Katri Raik. “Kõik meie kõrgharidusõppe kadetid hakkavad õpingute ajal õppima Narvas 2–3 kuud. Oma õppe- ja majutusruumide olemasolu Narvas võimaldab Sisekaitseakadeemial suurendada Ida-Virumaal toimuva õppetöö ja praktika mahtu kuni 30% ning tuua piirilinna aastas kuni 400 kadetti. Seepärast ei räägi me ka ainult praktikabaasist, vaid tõhusast õppekeskusest.”

SKA soovib Narvas õppetööga alustada 2020. aasta kevadel. SKA õppe-, treening- ja majutusruume hakkavad lisaks kadettidele kasutama Politsei- ja Piirivalveameti teenistujad. Tartu ülikooli hooneosasse tulevad majutusruumid TÜ Narva kolledžile. 

 “Uue basseini ehitamist rahastab tervikuna Eesti riik,” selgitas Katri Raik. “Ehkki see asub akadeemiale kuuluvas majas, avame basseini ja selle juurde kuuluvad saunad soodsa hinnaga kõigile soovijatele. Samuti saavad linna laskesuusatajad ja teised huvilised kasutada Eestis ainulaadset 180° laskealaga taktikalist lasketiiru.”

30. märtsil 2017 otsustas valitsus toetada SKA uue õppekeskuse rajamist Narva ning eraldas ehituseks 12,8 miljonit eurot. Juunis sõlmisid Siseministeerium, SKA ja TÜ ühiste huvide koostöökokkuleppe. Kerese 14 kinnistu on võõrandatud Tartu ülikooli ja Eesti Vabariigi kaasomandisse. Sisekaitseakadeemia soovib hoone ehitustöödega alustada 2019. aastal ning avada uksed 2020. aasta alguses. Ca 7200 m² suurust õppe-, treening- ja majutushoonet hakkavad haldama Sisekaitseakadeemia ja Tartu ülikool koos.

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 3. november 2017.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785