Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riito on võlausaldajate hinnagul maksejõuetu

Riito Ehituse juhatuse liige Toomas Tromp.
Foto: Andras Kralla
Kümmekonna Riito Ehitus ASi võlausaldaja hinnangul pole enne jaanipäeva Harju maakohtu kinnitatud saneerimiskava täitmine tõenäoline, sest ettevõte on juba eelmise aasta lõpust täiesti maksejõuetu.

Seetõttu esitasid nad ehitusfirma saneerimiskava kinnitamise määruse tühistamiseks kohtusse määruskaebuse, kirjutas Äripäev.

Kaebuses tuginetakse Riito Ehituse eelmise aasta majandusaruandele, mis esitati pärast saneerimiskava kohtus kinnitamist. „Need numbrid on kohutavad, mis sealt eelmise aasta lõpu seisuga välja tulevad,“ kommenteeris võlausaldajaid nõustav Ingmar Pärn. Ta lisas, et varem polnud võlausaldajatel selget ülevaadet ettevõtte tegelikust varalisest seisust.

Pärn imestas ka, miks ei kontrollitud enne saneerimiskava jaanuaris kohtule esitamist ettevõtte majandusseisu, kui see oli mullu septembris esitatud saneerimisavalduse ajaga võrreldes drastiliselt muutunud.

Majandusaasta aruandest selgus, et ehitusfirmal oli aasta lõpus rahalisi vahendeid kokku ainult 555 eurot.

Pärna hinnangul on Riito Ehituse omakapital igal juhul läinud aasta lõpust kõvasti miinuses ning juunikuus kinnitatud saneerimiskava täitmine pole tõenäoline. Seda enam, et kava järgi prognoositi ettevõtte selle aasta käibeks ligi 14 miljonit eurot ehk üle miljoni euro kuus. Pärn viitas aga maksuameti esimese kahe kvartali andmetele tuginedes, et tegelikult on Riito Ehituse kuukäive jäänud 150 000 euro kanti.

„Me tahame asjasse selgust tuua ja tühistada see näilik saneerimine, mille eesmärk ei ole Riito Ehitust tervendada, vaid ettevõtte tegevus mujale suunata,“ märkis Pärn. Ta lisas, et samal ajal, kui Riito Ehituse käive muudkui väheneb, siis riigihangete kaaspakkuja, osaliselt kattuvate omanikega Sand Ehituse käive üha kasvab.  

Loe täismahus artiklit Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785