21. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul konverents Materjalitootjate äriplaan 2018

14. septembril kohtuvad mõjukamad Eesti ehitusmaterjalide tootjad konverentsil Materjalitootjate äriplaan 2018. Konverents toob kokku valdkonna esindajad, annab ülevaate turul toimuvast, jagab kogemusi ja kasulikke näpunäiteid ning toob kuulajateni tulevikuperspektiivid. Osalejatel on võimalik luua ärikontakte ning leida koostöövõimalusi teiste ehitusmaterjalide tootjatega.

Materjalitootjate äriplaan 2018

Kuni 31. augustini kehtib konverentsile soodushind 229 eur. Pane ennast kirja SIIN.

Konverentsile on oodatud ehitusmaterjale tootvate ettevõtete juhid, omanikud, nõukogu ja juhatuse liikmed ja teised valdkonnaga seotud otsustajad.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juhatuse esimees, Kunda Nordic Tsemendi tegevjuht Meelis Einstein võtab kokku ehitusmaterjalitootjate aasta: positiivne ootus on jätkuvalt õhus. Materjalitootjatel on võimekust eksportida rohkem kui nad seda siiani teinud on. Eesti materjalitootjate konkurentsivõime otsides ekspordivõimalusi Euroopasse ja kaugemalegi on tihedalt seotud meie maksusüsteemi ja üldise ärikeskkonnaga.

Ekspordtuhinas peab arvestama ka sellega, et ressursse jätkuks Eestis ehitamiseks kui nõudlus on suur. Valukohaks on kasvamas kodumaiste materjalide eeliskasutamine. Pahatihti kirjutab riik tellijana määrustesse põhjendamatult ranged kvaliteedinõuded ja kuigi ehitada oleks võimalik kodumaisest materjalist, tuleb seda ikkagi sisse tuua.

Sakret kuivsegutootmistehase tegevjuht, Läti Kaubandus- ja Tööstuskoja esindaja Eestis Kaspars Pacēvičs kõneleb ehitusturu hetkeseisust meil ja lõunanaabrite juures. Ettekandest saab teada, kui suurt rolli mängib ehitusmaterjalide osas piiriülene kaubandus Balti riikide ja Soome vahel ning millised on materjalisüsteemide kasutamise head tavad Balti riikides.

Nippe, kuidas edukalt ehituslahenduste, sh ehitusmaterjalide ja projekteerimise ekspordiga läbi lüüa Norra turul jagab EASi ekspordinõunik Norras Margit Ihlebakke. 

Materjalitootjate info digitaliseerimine on kogu digiehituse üldises arengus võtmetähtsusega. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digitaalehituse valdkonnajuhi Risto Vahenurme tehtud teadustöö BIM-objektidest põhineb erinevate ehitussektori osaliste praktlilistel kogemustel ja annab vastuse mitmetele valdkonnas tekkivatele küsimustele ja teemadele. Konverentsil kõneleb Vahenurm materjalitootjate mõjust BIM-projektide kvaliteedile, peamistest takistustest BIM-objektide loomisel ja kasutamisel. Vastused saavad küsimused, millised eelise annab BIM-objektide loomine ja mis kasu on teistel ehitise elukaare osalistel BIM-objektidest?

Praak- ja vigastest materjalidest ehitustoodete järelevalvest ja järelevalve olulisusest ehitusplatsil ei ole palju räägitud, kuid teema on muutumas järjest aktuaalsemaks. Elust enesest pärinevatest näidisjuhtumitest räägib Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektor Kaur Kajak. 

Swedbanki avaliku sektori ja töötleva tööstuse osakonna juht Raul Kirsimäe vaatab tulevikku panfga silme läbi -- paistab see hele või tume?

Kas 3D prinditud turbamajad võiksid olla eesti Nokiaks, kõneleb EKA arhitektuuri ja linnaplaneerimise magister Märten Peterson. 

Vaata konverentsi kava ja pane ennast kirja SIIN.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785