Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 31. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti liistutootjad teavad, kuidas Norras läbi lüüa

Virko Lepmets.
Foto: Väinu Rozental
Kaks Eesti suurimat liistutootjat on Norras tugevalt kanda kinnitanud: Eesti Höövelliist ostis jaanuaris Norra ettevõtte Rindalslist, Combiwood OÜ aga omandas märtsis Norra suuruselt teise liistutootja Barkeviki, kirjutas Äripäeva eriväljaanne Metsamajandus.

14. septembril kohtuvad mõjukamad Eesti ehitusmaterjalide tootjad konverentsil „Materjalitootjate äriplaan 2018 -- kuidas pääseda piiri taha?” Konverentsi fookus on ekspordil: kuulame, millised on võimalused ja kellel on eelised pääsemaks piiri taha enda tooteid ja teenuseid pakkuma. 

EASi ekspordinõunik Norras Margit Ihlebakke räägib konverentsil, kuidas ehitusmaterjalide ja projekteerimise ekspordiga Norra turul läbi lüüa.  

Pane ennast kirja SIIN.

"Konkurents Norra turul on pinev ja seal läbilöömiseks on põhiküsimuseks logistika - kuidas oma toodang ka iga riigi äärealal asuvasse väikepoodi saada. Kui Eesti Höövelliist Rindalslisti ära ostis, jäi nende endine klient Barkevik ilma kindla tarnijata ja meile sobis see hästi," rääkis Combiwood OÜ juhatuse liige Virko Lepmets.

Barkevik on Norra suuruselt teine liistutootja, mille aastakäive on ca 225 miljonit Norra krooni. Firmal on kolm tootmisüksust ja tarned üle riigi.

Aastas ligi 40 miljonit jooksvat meetrit värvitud liiste tootva Combiwoodi huviorbiidis on ka Soome turg, tunnistas Lepmets.

Loe liistutootjate tegemistest lähemalt 17. juulil Äripäeva vahel ilmunud Metsamajandusest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785