Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Technopolis Ülemiste arhitektuurikonkursi võitsid KOKO arhitektid

Foto: Technopolis
AS Technopolis Ülemiste ja KOKO arhitektid sõlmisid lepingu Sepapaja 1 büroohoone arhitektuurilahenduse loomiseks Ülemiste Citysse. Hoone ehitamise lõplik ajakava selgub projekti valmimise jooksul. Võidutöö autorid on Raivo Kotov, Martin Tago, Sirkka Siimso ja Tõnis Malkov.

“KOKO võidutöö on innovaatiline ning kaasaegne,” ütles Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. “Kavandatavat hoonet iseloomustab energiasäästlikkus, inspireeriv töökeskkond ning läbimõeldud funktsionaalsus. Konkursside tulemusel sünnib alati lopsakalt värskeid mõtted, mida kinnitab ka seekordne võidutöö. Hoone investeerimisotsus on veel töös, teeme selle projekteerimisprotsessi käigus.”

“Oleme väga rõõmsad, et saame anda panuse lennukalt kasvavasse ärilinna,” ütles KOKO arhitektide partner ja peaarhitekt Raivo Kotov. “Kavandasime hoone, mis lisaks heale sisekliimale, energiatõhususele ja funktsionaalsusele pakub seal töötajatele kõrget olmekvaliteeti – hoone perimeetris kulgevad terrassid ja rõdud, kust avanevad vaated nii Ülemiste Cityle kui ka Tallinna tornidele. Kasutasime ära kõik Ülemiste City asukoha unikaalsused.”

“Tahame luua Sepapaja 1, Suur-Sõjamäe ja Lõõtsa tänava ristmikul piirkonna maamärgi, mis on väravaks Ülemiste Citysse sisenemisel,” sõnas Raivo Kotov. “Hoone perimeetris kulgev nn roheline trepistik annab hoonele erilise välimuse, mistõttu see on kergesti ära tuntav juba kaugelt ning toob esile Ülemiste City eripära, kus kontorihoonete kasutusmugavuse osaks on büroohoonete vahel asuvad rohked pargid.”

AS Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb täna üle 300 ettevõtte ning seal on endale töökoha leidnud ca 8000 töötajat. Technopolis Ülemiste AS kuulub 51 protsendilise osalusega Soome börsifirmale Technopolis Plc ning 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785