Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi uuendas 2,4 miljoni euroga kaks Lääne-Virumaa alajaama

Foto: Elektrilevi
Elektrilevi rekonstrueeris Lääne-Virumaa lõunapiirkonda elektriga varustavad Rakke ja Väike-Maarja alajaamad kokku 2,4 miljoni euro eest. Parema elektrivarustusega on nüüd piirkonna 8530 majapidamist ja ettevõtet. Väike-Maarja ja Rakke alajaamad varustavad elektriga peamiselt Väike-Maarja, Tamsalu ja Rakke valdade elanikke.

Rakke alajaam oli ehitatud 1959. aastal ja Väike-Maarja 1981. aastal. Mõlema alajaama puhul vajasid uuendamist jaotusseadmed. Lisaks seadmete paigaldamisele uuenes oluliselt ka alajaamade visuaalne pool ning kaasaegsed seadmed said asukoha värskelt valminud hoonetes.

„Vanad seadmed vajasid väljavahetamist ja kaasajastamist,“ põhjendas Elektrilevi mahukate investeeringute vajadust ehitusosakonna juhataja Kristo Külljastinen „Uued seadmed võimaldavad alajaama kaugelt juhtida ning tänu automaatika lahendustele rikkekohti kiiremini ja täpsemalt tuvastada,“ lisas Külljastinen.

Väike- Maarja alajaama ehitustöid tegi ABB AS ja Rakke alajaama uuendas AS Merko Ehitus Eesti.

Elektrilevi investeerib üle Eesti sel aastal liinide ja alajaamade uuendamisse ligikaudu 78 miljonit eurot. Lääne-Virumaa elektrivarustuse parandamiseks investeerib Elektrilevi sel aastal 4,9 miljonit eurot.

Elektrilevi haldab ligikaudu 64 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama ning on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis. Elektrilevi toob elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud Läänemaal, Viimsis ja Narvas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785