Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 11. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab Sisekaitseakadeemiale uue õppehoone

Foto: Sisekaitseakadeemia
Sisekaitseakadeemia ja Nordecon sõlmisid lepingu Sisekaitseakadeemia uue õppehoone ehitustöödeks Tallinnasse Kase tn 61. Ehitus valmib 2018. aasta detsembris. Lepingu maksumus on 15,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

„Sisekaitseakadeemia on juba aastaid Tallinnas tegutsenud nõukogudeaegsetes ebafunktsionaalsetes hoonetes, mis on suured, kallid üleval pidada ning osa lausa varisemisohtlikud,“ ütles Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik. „Senise viie väga problemaatilise rajatise asemele saame akadeemia 27. tegevusaastaks moodsa õppekompleksi, mille üle uhke olla. Uuest majast saab Eesti turvalisuse majakas: nutikas, avatud ja keskkonnasäästlik.“

„Sisekaitseakadeemia uue peamaja ehitus on Nordeconi jaoks väga oluline ettevõtmine – saame anda oma panuse siseturvalisuse paremaks ja kvaliteetsemaks õpetamiseks,“ ütles Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg. „Võrreldes praeguse Sisekaitseakadeemia peahoonega, milles on tohutult palju pinda, aga vähe vajalikke ja õige funktsionaalsusega ruume, saab uus hoone olema kindlasti õpilastele oluliselt mugavam. Ma olen kindel, et paranenud õppekeskkond toetab ka sisulist õppetegevust ning inimeste omavahelist suhtlust.“

Sisekaitseakadeemia uus õppehoone on kuni kolme maapealse korrusega. Hoones asuvad õpperuumid, loengusaalid ning kabinetid. Lisaks veel siselasketiir, virtuaalsimulatsioonikeskus, tuleohutuslaboratoorium, vangla matkekeskkond ja teised õppetööspetsiifilised eriruumid. Spordikompleksi tuleb täismõõdus pallisaal, jõusaal ning lähivõitluse treeninguteks vajalikud matisaalid. Hoone brutopind on 12 069 m2.

Uue maja energiatarbimine väheneb varasemaga võrreldes ligi neli korda. Hoone kavandamisel on rakendatud kõiki jõukohaseid energiasäästu viise, muu hulgas topeltfassaadi põhimõttel siseõhu ühtlasemat jaotumist ning soojustagastusega ventilatsiooni. Hoone kütmiseks ja suviseks jahutamiseks rajatakse maaküttesüsteem.

Sisekaitseakadeemia uue õppehoone kavandasid OU Arhitekt11 arhitektid Illimar Truverk, Janar Toomesso, Katrin Vannas, Sander Paljak, Kristjan Lind, Hannelore Kääramees, Kaur Käärma, Siim Tiigimägi ja Tajuruum OÜ maastikuarhitektid Edgar Kaare, Terje Ong ja Liina Einla.

Sisekaitseakadeemia uue õppehoone ehitamist rahastatakse ülikoolide ja teadusasutuste arenguprogrammi ASTRA investeeringute kavast.

Loe ka Arhitektid andsid Sisekaitseakadeemia uue õppehoone põhiprojekti üle, Tallinna linnavalitsus andis Sisekaitseakadeemiale ehitusloa. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785