Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 11. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimene Balti rasketehnikaoperaatorite võistlus peetakse Lätis

Foto: Caterpillar
Tänavu 6.–8. septembril korraldab rasketehnika edasimüüja Avesco Lätis esimese Baltikumi operaatorite võistluse, kuhu on osalema oodatud kõik elukutselised rasketehnikajuhid Eestist, Lätist ja Leedust.

Osalemiseks saab avalduse esitada elektrooniliselt 10. juulist kuni 15. augustini aadressil www.avesco-cat.ee.

„Soovime selle võistlusega lükata ümber stereotüüpse kujutluspildi traktoristist ja näidata, et masinaoperaatori amet on tõsine töö, milleks on vaja teadmisi, kutseoskusi ja ka annet,” sõnas SIA Avesco Läti piirkonna juht ja Baltikumi operaatorite võistluse korraldaja Jānis Vīksna. „Võistlus annab võimaluse ametivendadega mõõtu võtta ja kogemusi jagada ning kohtuda tööstusharu asjatundjatega teistest Balti riikidest.”

Esimest korda Baltikumi tasandil toimuval võistlusel tuleb rasketehnika operaatoritel kolme päeva jooksul sooritada kolm harjutust erinevatel Caterpillari masinatel, võib-olla ka sellistel, millega nad pole varasemalt kokku puutunud. „On selge, et masinajuhtimine on seotud loomupärase andega – need on tegijad, kelle jaoks masinad on hobi, kirg ja elustiil,” ütles Vīksna.

„Operaatorite võistlustel Eestis on alati olnud palju osavõtjaid,” lausus Avesco AS-i tegevjuht Jan Berkovitch. „Nüüd korraldame seda võistlust aga rahvusvahelisel tasandil. Seepärast kutsun kõiki Eesti tööstusettevõtteid üles olema osavõtlikud ja toetama oma masinajuhtide osalemist võistlusel, ehkki on teada, et september on meie valdkonnas alati olnud väga kiire aeg.” 

Osalemisavalduse saavad esitada kõik mis tahes marki ja tüüpi tööstusmasinate professionaalsed juhid, kes töötavad Baltimaade piirkonnas registreeritud tööstusettevõttes, on vähemalt 18-aastased ja kellel on autojuhiluba või juhiluba traktori tüüpi masinate juhtimiseks. Ühest ettevõttest võib osalemisavalduse esitada kuni kaks inimest. Igast Balti riigist saab osaleda kuni 20 masinajuhti. Võistlus peetakse Avesco Baltikumi kontoris Lätis Mārupe piirkonnas.

Iga riigi parim operaator saab reisivautšeri kahele Malagas asuvasse Caterpillari demo- ja koolituskeskusesse (MDLC), mis on üks maailma kõige moodsamaid väljaõppekeskusi. Ka parima masinajuhi tööandja saab auhinnaks reisi Hispaaniasse. 

Avesco AG on olnud Caterpillar®-i ametlik esindaja Šveitsis juba üle 85 aasta. 2016. aasta oktoobris omandas Avesco ettevõttelt Wihuri Oy Witraktor Balti riikide sidusettevõtted, saades sellega Caterpillar®-i edasimüüjaks ka Eestis, Lätis ja Leedus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785