Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Balticu projekteerimisnormid töötavad välja prantslased

Rail Balticu projekteerimisnormide väljatöötamiseks korraldatud avaliku konkursi võitis prantsuse ettevõte SYSTRA S.A., teatas ühisettevõte RB RAIL AS.

Võitja ülesandeks on pakkuda inseneriteenuseid Rail Balticu ehitusprojektile ühtsete projekteerimisnormide arendamiseks.

Hankekomisjon otsustas majanduslikult kõige soodsama pakkumuse kasuks. Leping kogusummas 563 065 eurot (ilma käibemaksuta) sõlmiti 30. juunil 2017.

Rail Balticu projekteerimisnormide eesmärgiks on pakkuda inseneridele ühtlustatud lähenemist Rail Balticu projekteerimisel, mis on kohustuslik Rail Balticu taristu projekteerimisel, ehitamisel ja kasutamisel ning mille vastavate riikide pädevad asutused vajadusel heaks kiidavad. Projekteerimisnormid tagavad raudtee koostalitlusvõime ja kiirendavad raudtee projekteerimise ning ehitamise protsessi.

Avalikule konkursile esitas oma pakkumuse neli kandidaati. Nende seas oli Leedu ja Prantsuse teenusepakkuja Egis Rail S.A.ühispakkumine, Prantsuse pakkuja SYSTRA S.A. ja kaks pakkujat Saksamaalt: DB Engineering & Consulting GmbH ning Gauff Rail Engineering. Avalik konkurss korraldati vastavuses Läti riigihangete seadusega.

SYSTRA S.A. on Prantsuse päritolu konsultatsiooni- ja inseneritöö grupp, mille erialaks on transporditaristute projekteerimine. Ettevõte on transpordivaldkonnas töötanud 60 aastat ja on esindatud rohkem kui 80 riigis. Ettevõte on varem töötanud raudteeprojektidega Prantsusmaal, Inglismaal, Hiinas, Mehhikos, Lõuna-Koreas, USAs ja teistes riikides.

RB RAIL AS on riikidevaheline Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis on loodud selleks, et ellu viia Rail Baltic – esimene omataoline Baltimaade ühine taristuprojekt. RB RAIL AS on Rail Balticu projekti keskne koordinaator. Projekt näeb ette taristu ehitamise kiirraudteeliinile, mis viib Tallinnast Leedu–Poola piirini. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785