27. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituse asekantsleriks sai Jüri Rass

Jüri Rass
Foto: Meeli Küttim
Avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul nimetas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ehituse asekantsleriks Jüri Rassi.

Jüri Rass on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikoolis ehitusteaduskonna ning saanud doktorikraadi tehnikateaduste alal, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Seni töötas Rass arhitektuuri- ja inseneribüroo Novarc Group ASi (endine EA Reng AS) nõukogu esimehena. 2015. aastal lõi ta koos 20 ettevõtte ja organisatsiooniga Digitaalehituse klastri, kus on praegu juhatuse liige.

Rass ütles, et soovib ehituse asekantslerina oma varasemaid kogemusi Eesti riigi heaks tööle panna.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo märkis, et Rass on hästi kursis digitaalehituse valdkonna arengutega nii Eestis, Põhjamaades kui ka Inglismaal ja USAs, oma igapäevaste tööalaste tegemiste kaudu on tal ka hea ülevaade ehitus- ja elamuvaldkonna suundumustest.

„Meie ehitusvaldkond on maailmas toimunud arengutest maha jäänud, seda eriti digitaalsete lahenduste kasutusele võtmises. Usun, et tänu oma laialdastele kogemusele suudab Jüri Rass seda muuta ning tuua uusi värskeid ideid ja häid lahendusi sektori käekäigu parandamiseks,“ lisas Palo.

Rass märkis, et plaanib sõnastada e-ehituse arengusuunad, kus koos erasektoriga luuakse e-ehituse arengut tagavad standardid ja juhendid ning käivitatakse e-ehituse digikeskkond infovahetuseks üle terve ehituse elukaare. Elamuvaldkonna arendamiseks oleks Rassi sõnul vaja maapiirkondade omanikke ja üürnikke toetavat meetme paketti koos vastavate määruste ja seaduste vastuvõtmisega.

Ehituse asekantsler Jüri Rass alustab tööd 28. augustil.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785