Vaata Ehituskäsiraamatu värskeid täiendusi

Ehitus
Ehitus

Tänavu aprillis jõustusid uued tuleohutusnõuded, mis võimaldavad endisest edukamalt ehitada puithooneid. Lisaks puitehitistele muutus uue korraga ka tuleohutuskujade arvutamine, kirjutab Äripäeva „Ehituskäsiraamatu“ 58. täiendus.

Tuleohutuskujade arvutamisel võetakse arvesse ka väljaulatuvaid osi, kui need ulatuvad kaugemale kui pool meetrit. Sellised osad võivad olla näiteks rõdud või katuseräästad, aga ka terrassid juhul, kui need on hoonest eraldi ehitatud, kuid hoone vahetus läheduses.

Täpsustatud on väljapääsutee ja evakuatsioonitee mõisteid ja on oluline, et neid kasutatakse erinevalt varasemast korrast. Väljapääsutee viib evakuatsiooniteeni ja evakuatsioonitee viib hoonest välja.

Nõuete puhul on ka oluline, et peale määruses ja tuleohutusstandardites fikseeritud lahenduste võib kasutada analüütilist lähenemist ehk võib teha ka teisiti, kuid peab suutma tõendada, et kõik määruses ja standardis ohutuse eesmärgiks olev on täidetud ehk nõuetekohane.

Eraldi on toodud nõue päästemeeskondade infopunkti kohta, mida varem ei ole üldse esitatud. Infopunkt võib olla ühildatud mõne teise kasutamisfunktsiooniga, kuid kindlasti peab olema täidetud kaks nõuet: sissepääs infopunkti peab olema maapinnalt ja infopunkt peab olema omaette tuletõkkesektsioon.

Uued nõuded teevad korra lihtsamini järgitavaks ja on väga tore, et puitu saab ehitusmaterjalina kasutada järjest rohkem.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed