Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pea- ja alltöövõtja tülitsevad vaatetorni üle

Foto: Roadservice
Mullu sügisel Rõuges Ööbikuorus valminud vaatetorni „Pesapuu“ valmimise järel tekkis pea- ja alltöövõtja vahel tööde kvaliteedi üle vaidlus, mis jättis alltöövõtja kuudeks rahata.

Erimeelsused peatöövõtja Via Betoon Eesti OÜ ja alltöövõtja Roadservice OÜ vahel said alguse, kui Roadservice esitas tänavu 2. jaanuaril Via Betoonile teostatud tööde akti, millele viimane aga keeldus alla kirjutamast. Via Betooni esindaja Kevin Vikat ütles Äripäevale, et põhjuseks oli valla poolt tellitud TTÜ ehitusekspertiis, mis järgi olid vaatetorni vundamendis olulised puudused.

Rõuge vald oli juba torni oktoobrikuise avamise järel Via Betoonile töö eest kogu lepingujärgse summa, 182 000 eurot, ära tasunud, kuid Roadservice ühtegi makset ei saanud. 

Just ebakindlus, kas nad saavad senini tehtud töö eest üldse peatöövõtjalt raha, saigiRoadservice-i juhatuse liikme Timo Varese sõnul põhjuseks, miks Roadservice ei ole tänini asunud vaatetorni ümber ka pooleli jäänud vaegtöid tegema ning torni vundamenti parandama. „Me ei läinud tegema, kuna me nägime, et sealtpoolt ei paistnud soovi maksta,“ tõdes ta.

Vikati sõnutsi ei tehtud makseid seetõttu, et Roadservice ei olnud esitanud mingisugust nägemust sellest, kuidas nad ekspertiisis tuvastatud puudusi vundamendis ja elektritöödes lahendada plaanivad. „Nii projektis kui ehituses on vead sees. Hetkel on vaja kokku leppida, kes neist tekkinud kulud katab,“ viitas Vikat sellele, et vastutama ei peaks ainult peatöövõtja.

Tänaseks on ettevõtted juristide abiga suusõnaliselt kompromissini jõudnud.

Loe erimeelsustest pikemalt Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785