Fotod: vaata, kuidas avati Betoonimeister Tartu

Betoonimeister taasavas 18. mail Tartu Vahi tehnopargis asuva betoonitehase. Et mitte teha kulutusi jäätmekäitlusele, vaid materjale taaskasutada, on Betoonimeister kõikidesse oma statsionaarsetesse tehastesse soetanud taaskasutusseadmed.

Kaubabetooni tootmisel ja transportimisel on pärast tööde lõppu tarvidus pesta kõiki seadmeid. Tihti tellitakse betooni väikese varuga, mõnikord juhtub äpardusi ja üle jäävad kogused on vahel väga suured. Ülejäävat betooni ja betoonimikserite pesemisest järgi jäävat tsemendist vett kanalisatsiooni ja loodusesse lasta ei saa. 

Utiliseeritav betoon töödeldakse koos pesuveega taaskasutusseadmes, kus mehaaniliselt eraldatakse pesuveest täitematerjal – liiv ja killustik. Aktiivsuse kaotanud tsement pumbatakse koos veega basseini, kus mikserid seda pidevalt segavad, et tsement ei saaks basseini põhja settida. Basseinis olevat vett kasutatakse uuesti betooni tootmiseks. Taaskasutusvesi on asendamatu põrandabetoonide retseptide koostamisel – pesuvee õige koguse lisamine vähendab pragude tekkimise riski, betoon on kiiremini ja paremini lihvitav.

Loe Betoonimeistri tehase taasavamisest pikemalt SIIT.

Galerii

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Ehituse erilehed