Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Semuehitus alustas Vastseliina Päästekomando ehitustöid

Päästedepoo tüüpprojekti ideekonkursi võidutöö.
Foto: RKAS
Semuehitus alustas Vastseliinas esimese tänapäevase kahekorruselise päästeteenistuse tüüphoone rajamist. Tüüphoone alusel plaanitakse tulevikus rajada ligi kümme hoonet üle Eesti.

Tänapäevane kahekorruseline päästeteenistuse tüüphoone, mille märksõnad on funktsionaalsus, vastupidavus, kauakestvus ja energiasäästlikkus rajatakse Vastseliinasse Pritsumaja kinnistule. 758 ruutmeetri suuruse suletud netopinnaga tüüphoone arvestab tänapäevaseid vajadusi päästetööde teostamiseks. 

Riigi Kinnisvara ja Semuehitus sõlmisid Vastseliina Päästekomando projekteerimis- ja ehitustööde töövõtulepingu summas 1 135 581 eurot millele lisandub käibemaks 18. aprillil. Tänaseks on töövõtja kolinud ehitusplatsile ning alustanud trasside ning vundamendi rajamisega. Ehitustööd on kavas lõpetada 2018. aasta jaanuaris, teatas RKAS. 

RKAS koostöös Siseministeeriumi, Päästeameti ja Eesti Arhitektide Liiduga korraldasid 2015. aastal ideekonkursi leidmaks parim arhitektuurne ja kasutusfunktsioonile sobivam lahendus päästekomando tüüphoonele, mille arhitektuur peab olema kaasaegne, kõrgetasemeline ning arvestama ümbritsevat keskkonda.

Hoone lahendus peab vastama II. grupi päästekomandode toimimiseks esitatavatele nõuetele. Konkursile laekunud kaheteistkümne võistlustöö hulgast tunnistati esikoha vääriliseks arhitektuuribüroo Kavakava OÜ ideelahendus märgusõnaga „TUUR“ (autorid: Siiri Vallner ja Indrek Peil).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785