Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: eestlasele meeldib remontida

Foto: Raul Mee
Eesti inimesed tunnevad end mugavalt kodustes remonditöödes, eelistades mitmeid töid ise teha, näitab ehitusmaterjalitootja Sakret küsitlus.

Vastanutest 89% on teinud kodus värvimistöid ning 86% pannud tapeeti. Üsna paljudel on lammutustööde kogemus (69%) ning üllatuslikult lausa 52% on teinud keerulisemaid elektritöid kui lambipirni vahetus. Alla 50% vastajatest on teinud torutöid (48%), plaatimist (46%) ning valutöid (41%), teatas Sakret.

Kuigi valutööd on naiste seas üsna haruldased – siiski 12% on seda teinud – on kolmandikul plaatimis-, toru- ja elektritööde kogemus ning tapeeti paigaldavad naised keskmisest veidi enam (89% meeste 84% vastu).

Vastates küsimusele, et kui on vaja plaatida vannituba, siis kes selle töö ära teeb, pakkus 39% iseennast selle töö tegijaks ning 37% kutsuks appi sõbra või sugulase. Mõne ehitusmehe palkaks 22% vastajatest, samas kui väiksema või suurema ehitusfirma abist üldiselt loobutaks.

Puhkus on remondiaeg

Vastajatest 76% arvab, et puhkus on sobiv aeg koduste remondi- ja ehitustööde tegemiseks ning 24% on vastupidisel arvamusel. Naistest teeks puhkuse ajal remonti 78% ja meestest 74%.

„Uuring näitas, et mitte ainult eakamad inimesed ei ole valmis kodustes remonditöödes käsi külge panema. Enamus vastajatest olid nooremad kui 50-aastased ning nad teevad usinalt väiksemaid töid ise ning ilmselt on neil olemas selleks vajalikud oskused,“ kommenteeris Sakreti tegevjuht Kaspars Pacēvičs.

Facebookis toimunud küsitluses osalenutest oli 80% vanuses 25-44 aastat. Kokku vastas aprillis Sakreti Facebooki lehel toimunud küsitlusele ligi 200 inimest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785