Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste keskus kavandab T1le vastulööki

Ülemiste keskus võtab hoolimata pinevast olukorrast kaubanduspindede turul ette järjekordse laienduse: 35 miljoni euro eest on plaanis ehitada kinokompleks, spordiklubi ja avada uusi poode ning söögikohti. Kui praegu on Ülemiste keskuses 69 000 ruutmeetrit üldpinda, siis laiendusega kasvab see ligi viiendiku võrra ehk 13 000 ruutmeetrit.

23. mail toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil räägime hetkel töös olevate mastaapsete arendusprojektide kujunemisloost, ehitamisest finantseerimisest ja lõpptarbijate leidmisest. 

Vaata kava ja pane ennast kirja SIIN.

"Pärast keskuse eelmist laiendamist tundsime, et kuskilt on midagi puudu. Meelelahutust oli liiga vähe. Me ei küündi siin küll Hongkongi või Pariisi tasemeni, aga Balti riikide kaubanduskeskustes on just kino absoluutne meelelahutuse kuningas," põhjendas Ülemiste juht Guido Pärnits suurinvesteeringut Postimehele.

Laienduse ehitamine algab selle aasta lõpus ning töö peaks saama valmis 2019. aasta kevadeks. Kuna Ülemiste keskus parklapinda ei taha kärpida, kerkib hoone uus osa Rimi hüpermarketi kohale ning sinna tuleb ka maa-alune parkla. Projekti arhitektideks on Arhitektid AMB International Norrast ja Novarc.

Käesoleva aasta alguseks oli Tallinna kaubanduspindade kogumaht kasvanud ligikaudu 600 000 ruutmeetrini. 

“2018–2019 lisandub turule üle 200 000 m² uut pinda. Samas peame ära ootama ka reaalse lindilõikamise,” rääkis Äripäevale konsultatsioonifirma Colliers International partner Margus Tinno kaubanduskinnisvara hetkeolukorda kommenteerides.

Tema sõnul paistab, et suurtest kaubanduskeskustest käib aktiivne ehitus vaid kaubanduskeskuse T1 juures. Ülemiste keskuse vahetus naabruses asuv T1 on lubanud uksed avada 2018. aasta oktoobris.

T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskus nimetab ennast kõige dünaamilisemaks kaubanduskeskuste arenduseks Baltimaades.Kaubandus- ja meelelahutuskeskusel on kolm ostukorrust üle 200 kauplusega, terve neljas korrus on kavandatud meelelahutuse tarbeks.

T1 kaubanduskeskust arendava Pro Kapitali juht Allan Remmelkoor rääkis, et kaubanduskeskustest rääkides ei saa vaadata ainult ruutmeetreid. Tema sõnul avatakse küll pidevalt uusi kaubanduskeskusi, kuid need ei vasta kaasaegsete kaubanduskeskuste kriteeriumitele. “Selle järgi me kujundame oma arvamust, et meil on kaubanduspinda liiga palju ja miks jälle tehakse üks juurde. Meil tehakse vanamoodsaid moraalselt üleeilses päevas olevaid objekte, mida, ma ütlen ­ausalt, tõesti võib-olla ei oleks vaja,” rääkis Remmelkoor.

“T1 ehitamise õige aeg oleks olnud siis, kui Ülemiste ei olnud veel ennast laiendanud, siis oleks me kindlasti saanud löögi ja tal oleks olnud väga suur võimalus õnnestuda,” on Pärnits öelnud Äripäevale.

Pro Kapital Grupi  tegevjuht Allan Remmelkoor räägib T1 arendusest ja rahvusvahelise rahastusplatvormi TSSP kaudu rahastuse kaasamisest 23. mail toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil. Pane ennast kirja SIIN. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785