Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitseminister tunnustas Tapa kaitseväelinnaku sarikapeol ehitajaid

Foto: Roomet Ild
Kaitseminister Margus Tsahkna ütles eile peetud Tapa kaitseväelinnaku laienduse sarikapeol, et linnaku laiendus on viimase aastakümne suuremaid kaitsevaldkonna ehitusprojekte, mis on nii mahult kui ka komplitseerituselt võrreldav Ämari lennubaasi ehitusega.

„Tapa kaitseväelinnaku väljaarendamine on tunnistuseks, et oleme võimelised kiirelt reageerima ja kindlustama Eestisse saabuvatele liitlasüksustele igakülgse toetuse,“ ütles Tsahkna. Kaitseminister lisas, et valmivad kasarmud ja taristu pakuvad nii Eesti kaitseväelastele kui ka liitlastele kõige moodsamaid teenistus- ja elamistingimusi.

Liitlasi esindas sarikapeol NATO kontingendi ülem, Ühendkuningriigi kolonel Giles Harris, ehitajate poolt võtsid sõna AS Nordecon juhatuse liige Erkki Suurorg ja Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Keit Paal.

Tapa linnakus on valmimas 16 hoonet, kus on kokku 37 000 ruutmeetrit pinda. Valmivate ehitiste seas on Eesti suurim toitlustuskompleks, kolm kasarmut, kuus hooldus- ja õppehalli, viis varjualust, lisaks teenindavad hooned ja rajatised, näiteks alajaam ja pesula, samuti teed ja platsid. 

Igas kasarmus on 300 majutuskohta ning 30 töökohta, söökla on suuteline toitlustama päevas 3200 inimest.

Tänapäevaste lahendustega kasarmutes on majutus, õppetöö ja varustus ühes säästlikult ehitatud ja majandatavas hoones. Kasarmutes ja remondihallides on nüüdisaegsed tehnosüsteemid ja võimalus hooldada eri riikide standarditele vastavat tehnikat. 

Hooned valmivad peamiselt augustis ja septembris, viimane ehitis peab valmis olema oktoobriks. 

Lisaks ehitatavatele hoonetele valmib aprillis konteinerlinnak liitlasüksuste tarbeks, kus hakkab paiknema üle 100 staabi-, meditsiini- ja toetuskonteineri. Kokku saab sügisel olema Tapa kaitseväelinnakus kaheksa kasarmut, neist kolm on kavandatud liitlaste käsutusse.

Ehitustegevus jätkub 2018. aastal, mil Tapal valmivad veel kaks kasarmut ning toetusrajatised tehnika hoolduseks ja väljaõppeks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785