Autor: Eva Kiisler • 27. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul Kinnisvaraarenduse konverents

Tänavu esmakordselt toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil räägitakse hetkel töös olevate mastaapsete arendusprojektide kujunemisloost, ehitamisest finantseerimisest ja lõpptarbijate leidmisest. Konverents annab ülevaate arendusturul toimuvast ja toob kuulajateni oluliste kinnisvaraarenduste tulevikuperspektiivid.

23. mail 2017 Tallinnas Öpiku majas. 

Vaata kava ja pane ennast kirja SIIN.

Konverentsil pakuvad arendajate esindajad kogemuslugudes sissevaadet suurprojektide köögipoolele  ning jagavad praktilisi nõuandeid olukordadest, millega arendajal tuleb oma töös silmitsi seista. 

Konverentsile on oodatud kinnisvaraarendajad, -vahendajaid ja –nõustajad, äri- ja erakinnisvara omanikud ning haldajad, suur- ja väikeinvestorid, kinnisvarahindajad ja laenuandjad, ehitusvaldkonna esindajad, ettevõtete haldusjuhid, arhitektid, rendipindadel tegutsejad, kaubanduspindade omanikud ja rentnikud.

Kuidas luua linna linnas ehk Ülemiste City kujunemisest lisaks ärilinnakule ka elukeskkonnaks kõneleb Technopolis Ülemiste juhtkonna esindaja. Endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Ülemiste City ärilinnak on kasvamas keskkonnaks, kus ei käida ainult kontoris tööl. Iga aastaga kasvavad võimalused, et tegelda linnakus kõikide igapäevaste toimetustega- käia poes, viia lapsed lasteaeda ja kooli, käia trennis, omada või rentida korterit. Et tulevikus linnaku kasv ei pidurduks, ehitati üles Ülemiste City virtuaalreaalsuses, kus saab olemasoleva linnakuga tutvuda ja jalutada tulevikku – aastasse 2025.

Maakri kvartali projektijuht Jaan Erelt räägib ligi kaks aastakümmet töös olnud Tallinna uuest linnasüdamest. Maakri kvartal ühendab Tallinna ajaloolise südalinna ja kõrghoonete teemaplaneeringuga kavandatud city. Ärikompleksi krooniks on Tallinna selle kümnendi esimene rajatav moodne kõrghoone, mis muudab linna siluetti. Millise uue hingamise toovad kvartali A-klassi büroopinnad Tallinna ärikinnisvara turule?

T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskus reklaamib end kui kõige dünaamilisemat kaubanduskeskuse arendust Baltimaades. Lisaks kolmele ostukorrusele on keskuse neljas korrus kavandatud puhtalt meelelahutuse tarbeks. Omaette vaatamisväärsuseks on keskuse katusele rajatatavT1 Taevaratas. Ehitusele andis selle aasta kevadel hoo juurde 65 miljonit euro kaasamine rahvusvaheliselt rahastusplatvormilt TSSP. Pro Kapitali tegevjuht Allan Remmelkoor räägib, kuidas kavatseb keskus tihedal kaubanduspindade turul lüüa "meil tehtavaid vanamoodsaid moraalselt üleeilses päevas olevaid objekte".Remmelkoor jagab ettevõtte kogemust, kuidas hankida rahastust kui pangast laenu saamine osutub võimatuks. Lisaks vaetakse arendusprojektile kapitali kaasamise võimalusi ideest kuni müügini vestlusringis.Linn on kraanasid täis, uusi maju kerkib nagu seeni peale vihma. Kas kõigele on ostja, kas kõik, mis ehitatakse, vastab ootustele või peaks midagi muutma? Elukondliku kinnisvaraturu hetkeseisu ja tulevikuväljavaated võtab vaatluse alla Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi. Kogemusi, kuidas kavandada arendusprojekti, mis hästi müüb, räägib mitmete edukaks osutunud julgete arendustega tuntust kogunud Endover Kinnisvara arendusdirektor Uku Tint. Ta selgitab,  mille alusel ettevõttes otsustakse arenduste valik, kuidas häid objekte leitakse ja milliseid nüansse tuleb veel kaasneb elukondliku kinnisvaraarenduse müügil silmas pidada.Tartu linnaserva kerkiv Roheline Park on esimene äripark, mis on spetsiaalselt loodud toetama põllunduse ja metsanduse arengut keskkonnasäästlikus keskkonnas. Innovaatilise äripargi loomuse võimalikkkusest ja tulevastest äriplaanidest kõneleb pargi arendaja Cesana Grupi juhatuse liige Tarvo Sokk. NCC-st välja kasvanud elamuarendusettevõte Bonava on üks suurimatest uute kodude ehitajatest Eestis. Ettevõte on seadnud eesmärgiks luua taskukohase hinnaga elamuid ehitades õnnelikke naabruskondi, kus inimestel on võimalikult kõrge elukvaliteet. "3000-4000 eurose ruutmeetrihinnaga high-end kinnisvara Tallinna kesklinnas on teiste jaoks," ütleb Bonava tegevjuht Timo Riismaa. Bonava esindaja räägib kaheksas riigis läbi viidud uuringu põhjal, mida ootab ostja oma tulevaselt kodult ja selle ümbruskonnalt.Vaata konverentsi kava ja pane ennast kirja SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785