Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva linnasüdame arhitektuurivõistluse võitis KOKO

Narva vanalinna südame arhitektuurikonkursi võitjaks kuulutati ideekavand märgusõnaga „Narvainen“, mille autoriks on KOKO Arhitektid. Arhitektuurivõistlus hõlmas Narva kesklinnas asuva Stockholmi platsi ja Raekoja platsi piirkonda. Lahendust pakuti ka Raekoja pargi arendamiseks, mille ehitus jääb esialgu kaugemale tulevikku.

I preemia: „Narvainen“, mille autorid on Andrus Kõresaar, Raivo Kotov, Eleriin Tekko, Liis Uustal, Lisete Kivimägi, Lilian Männikust, Sirkka Siimso ja Tõnis Malkov büroost KOKO Arhitektid OÜ.

II preemia: “ESTAMP“, mille autorid on büroost Arhitekt 11 OÜ Annika Laidroo, Joanna Kordemets, Illimar Truverk, Kerli Irbo ja Liisa Sekavin.

III preemia: “MÄLUPIKSEL“, mille autorid on Helen Rebane, Kaie Kuldkepp ja Kadi Paluoja büroost NÜÜD arhitektid OÜ.

Ergutuspreemia: “JÕESÖÖT“, autorid KUU OÜ arhitektid Johannes Madis Aasmäe, Liis Juuse, Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Paulina Pähn, Juhan Rohtla, Marianna Zvereva.

„Konkursile laekus kokku viis tööd, mille hulgast sai välja valitud parim ja huvitavaim variant. Võidutöö paistab silma julge ja originaalse lahenduse poolest ning toob uut hingamist ja värskeid värve praegusesse halli vanalinna,” rääkis Narva linnapea Tarmo Tammiste.

„Väljapakutud ideelahendus loob rõõmsa, mitmekesise ja modernse urbaanse linnakeskkonna, kus saab muuhulgas meeldivalt vaba aega veeta. Narvas on selliseid mitmekesiseid keskkondi vähe ja see oleks väga hea algus Narva vanalinna inimkesksemaks muutmisel,“ märkis žürii liige ja Hea Avalik Ruum programmijuht Kalle Vellevoog.

Arhitektuurivõistluse võitjad soovib linn kaasata edaspidi Raamatukogu ja selle lähiala ning Raekoja ja selle lähiala detailplaneeringute koostamise protsessi. Lisaks soovib linn alustada ka Raekoja platsi projekteerimisjärelevalve teostamisega. Stockholmi platsi projekteerimine algab rahaliste vahendite leidmisel.

Arhitektuurivõistluse esimese preemia suurus on 6000 eurot, selle maksab välja Narva linnavalitsus.

Žüriisse kuulusid: Narva linnapea Tarmo Tammiste, Narva Linnavalitsuse Arhitektuuri ja Linnaplaneerimise Ameti planeeringute spetsialist Tatjana Nikolajenkova, Narva linna peaarhitekt Ivan Sergejev, Eesti Kunstiakadeemia õppejõud ja arhitekt dr Lilian Hansar, volitatud arhitekt-eksperdid Siiri Vallner ja Kalle Vellevoog.

Võistlus toimus EV100 sünnipäevaprojekti „Hea avalik ruum“ raames, mille tulemusel loodetakse aastaks 2020 planeerida ja ümber ehitada 16 Eesti tõmbekeskuse avalikud alad, peaväljakud või peatänavad. Projekti eestvedajad on Eesti Arhitektide Liit koostöös EV100 korraldustoimkonnaga.

Narva avaliku ruumi arhitektuurivõistlus oli viieteistkümnes lõppenud võistlus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785