Korporatsioon Sakala ostab ERMi näitusemaja

Korporatsioon Sakala otsustas osta Riigi Kinnisvara ASilt enampakkumise ja läbirääkimistekimiste käigus Tartus aadressil Kuperjanovi 9 asuva endise Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja.

„Kuperjanovi tänaval asuv endine ERM-i näitusemaja on korporatsioon Sakala ajaloolise Tartu konvendihoone naabermaja, eelmise sajandi alguses kuulus see krunt korp! Sakalale ja tema liikmetele, seega soovime taastada ajaloolise järjepidevuse“ ütles korp! Sakala Vilistlaskogu esimees Mihkel Stamm pressiteate vahendusel.

Tema sõnul kavatseb korporatsioon investeerida hoone kordategemisse ning sõlmida Tartu linnaga pikaajalise rendilepingu maja kasutamiseks. „Kuna Tartu linn oli ka ise huvitatud hoone ostust, siis pakume linnale võimalust võtta hoone rendile, et seal saaksid hakata tegutsema Tartu sotsiaal- ja kultuuriasutused. Tänu korporatsioon Sakala ostutehingule ei kasva Tartu linna võlakoormus, mis on juba praegu üle 50% linna eelarvest ning ühtlasi saab linn kasutada vahendeid europrojektide kaasfinantseerimiseks.“

„Korporatsioon Sakala konvendihoone aadressil Veski 69 on muinsuskaitse all ning meie huvi on, et ajaloolise hoone ümbrus säiliks ja linn ei ehitaks sinna lisaks uusi maju, nagu kavandatakse Tartu linna üldplaneeringus. Jättes krundid tükeldatuks, põlistaksime me nõukogude okupatsiooni,“ rääkis Stamm.

Korporatsioon Sakala on 1909. a. asutatud akadeemiline meesorganisatsioon. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed