Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 6. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehasemajade konkursi võitisid ridaelamud Rootsis

Foto: Puitpaneel OÜ
Rahvusvahelise puidust tehasemajade konkursi Aasta tehasemaja 2017 konkursi üldvõidu ning parima puitkarkassmaja kategooria auhinna võitis Puitpaneel OÜ 61 ridaelamust koosnev kompleks Rootsis.

Parim puitkarkassmaja, Aasta Tehasemaja konkurss 2017 üldvõitja Puitpaneel OÜ

Parim käsitööpalkmaja Hobbiton Home OÜ

Parim masintoodetud palkmaja Finnlog Group OÜ

Parim aiamaja Nord Homes OÜ

Parim  ühiskondlik hoone Kodumaja AS

Arhitektuuripreemia Timbeco Woodhouse OÜ

Parim puidukasutus Raitwoodi eripreemia Pärnu Log Homes OÜ

Energiatõhusaim hoone ISOVER/Saint-Gobain Ehitustooted AS eripreemia Sense OÜ

Delfi moodnekodu.ee lugejate lemmik EstNor OÜ

Õhupidavaim hoone Tervemaja OÜ kaubamärk „pro clima“  eripreemia Sense OÜ

Akzo Nobel Baltics AS lemmik puitkarkassmaja EstNor OÜ

ESSVE kõige põhjamaisema puitmaja auhind Estnor OÜ

Monieri parima kivikatuse eripreemia Timbeco Woodhouse O

Velux Eesti OÜ eripreemia parimale valguslahendusele Tender Ehitus OÜ

Kompleksi kuuluvad ridaelamud jagunevad kahte gruppi, elamispinnaga kokku 7370 m2. Projekt eristus teistest tehniliselt keerukate lahenduste, näiteks katusele projekteeritud kasvuhoone-talveaedade ja arhitektuurse terviklikkuse poolest. Ridaelamute grupid sobituvad hästi maastikku ning loovad väljapaistvalt köitva ning tervikliku elukeskkonna.

Puitpaneel OÜ juhatuse liige, Janek Paabut sõnas auhinda üle võttes, et võidutöö näol oli tegemist väga keerulise ning mahuka projektiga, mis pakkus väljakutset kogu meeskonnale. „Selline ridaelamute kompleksi arendus on siiamaani suurim Puitpaneel OÜ ajaloos nii mahult kui rahaliselt.“ Janek Paabut tänab Puitpaneel OÜ nimel kõiki koostööpartnereid ja tarnijaid, kes mahuka arenduse juures olulisteks lülideks olid. „Palju tänu ka Eesti Puitmajaliidule ja ?klastrile, kes Aasta Tehasemaja konkurssi seitsme aasta jooksul elus on hoidnud. Puitmajad väärivad tunnustamist,“ lisas ta.

„Aasta Tehasemaja“ on konkurss, mille raames tunnustatakse ja tõstetakse esile aktiivseid Eesti puitmajatootjaid ning valitakse välja parimatest parimad tehastes toodetud Eesti puitmajad. Puitmajade tootmissektor on Eesti suurimatest eksporditulu allikatest ning konkursi näol on tegemist ühe auväärseima tunnustusega sektori ettevõtete jaoks.

Selleaastasel konkursil osales kokku 31 puitkonstruktsioonil hoonet, sealhulgas 4 käsitööpalkmaja, 3 masintoodetud palkmaja, 4 aiamaja ning 20 element- või moodulmaja. Ühepereelamute ja kortermajade kõrval olid esindatud ka ridaelamute arendused, lasteaed, hooldekodu, kontorihooned, puhkemajad, suvilad, aiamajad, ning isegi suitsusaun ja mõisapaviljon.

Žürii esimees, Jarek Kurnitski, kes on mitme aasta jooksul Aasta tehasemaja konkursi töid hinnanud sõnas, et sel aastal oli osalevaid objekte palju ning parimate välja sõelumine raske.  „Selle aasta konkurss näitas, et võitmiseks ei pea ehitama suuri ja keerulisi hooneid. Piisab heast ja läbimõeldud arhitektuurist, leidlikest insenertehnilistest lahendustest ning lõppkliendi jaoks eelkõige kasutajasõbralikkusest ning kuluefektiivsusest,“ märkis Jarek Kurnitski.

Konkursi žüriisse kuulusid TTÜ Ehitusfüüsika professor dr Targo Kalamees, kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik dr Veronika Valk, TTÜ professor, Ehituse ja arhitektuuri instituudi direktori kt dr Jarek Kurnitski, RKAS Teadus- ja arendusosakonna juhataja Margus Sarmet, arhitekt Markus Kaasik ja Äripäeva ehitusväljaannete juht Eva Kiisler.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785