Ühisprojekti abil valmis kuus energiatõhusat hoonet

Eesti-Ðveitsi ühisprojekti „Energiasäästu suurendamine avalikes hoonetes ning uute ehitusstandardite väljatöötamine“ raames rekonstrueeriti madalenergiahooneteks kaks lasteaeda, põhikool ja hariduskeskus ning ehitati madalenergiahooned vanadekodule ja veel ühele lasteaiale.

Rekonstrueeriti Rakvere Rohuaia lasteaed, Haapsalu linna lasteaed Vikerkaar, Alu Hariduskeskus Rapla vallas ning Väätsa Põhikooli hoone. Kahe projekti raames rajati uued hooned – Väätsa eakate kodu ja Lasva lasteaed.

Toetuslepingute sõlmimist Energiatõhususprojektis osalevate kohalike omavalitsustega, kelle objektid valiti konkursi alusel meetme raames välja, alustati 2010. aastal. Projekti kõrvaleesmärgiks oli anda nii avalikule, kui ka erasektorile eeskuju madalenergiamajade ja liginullenergia hoonete ehitamisel ja rekonstrueerimisel.

„Eesti ja Ðveitsi vaheline energiatõhususprojekt osutus väga edukaks ning selle raames sai Eesti juurde kuus energiatõhusat avalikku hoonet. Pean väga tähtsaks, et ellu viidud projektid on üle kogu Eesti laiali ning aitavad ennekõike kaasa piirkondade eluolu ning kohalike omavalitsuste seisu paranemisele,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson eelmisel nädalal toimunud Eesti-Ðveitsi programmi lõpuüritusel.

Lisaks avaldas minister lootust, et taolisi koostööprojekte viiakse ellu ka tulevikus.

Ðveits toetas Eestit ja teisi Euroopa Liidu uuemaid liikmeid koostööprogrammi kaudu, et vähendada liikmesriikide vahelisi majanduslikke ja sotsiaalseid erinevusi. Energiatõhususprojekti osapoolteks olid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Rahandusministeerium ja Ðveitsi Majandusministeerium.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2017

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Lemminkäinen otsib TEEDEEHITUSE PROJEKTIJUHTI

Finesta Baltic OÜ

30. detsember 2017

Ehituse erilehed