Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 30. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäe Tervisemaja avas uksed

Foto: Andres Teiss
Täna avati pidulikult Lasnamäe Tervisemaja, mis ühendab meditsiini täisteenuse, sportimisvõimalused ja kaubanduse ning avardab oluliselt arstiabi kättesaadavust Tallinnas ja selle lähivaldades. Aadressile Linnamäe tee 3 ehitatud tervisemaja on esimene ühiskondlike funktsioonidega hoone Eestis, mille ehitamist finantseeris sajaprotsendiliselt erakapital.

Tervisemaja investori Timofey Sukonkini sõnul näitab üürnike ja tulevaste klientide suur huvi, et tegemist on olulise ettevõtmisega, mida on Ida-Tallinnas kaua oodatud.

“Mõistsime Lasnamäe Tervisemaja projekti varases faasis selle suurt tähtsust piirkonnale, sest ühtviisi kõrge on tohtrite huvi pakkuda kvaliteetset teenust kvaliteetsetes tingimustes kui inimese soov saada tasemel arstiabi mugavalt ja ühest kohast,” ütles Sukonkin.

Tervisemaja arendaja Capital Milli tegevjuht Igor Mölder lisas, et tervisemaja toob nii Lasnamäele kui selle ümber asuvatesse linnaosadesse ja omavalitsustesse selgelt uue kvaliteedi.

“Tervisemaja pakutavatest võimalustest on selgelt puudust tuntud ja mul on hea meel, et oleme heas koostöös linnaga saanud sellise projekti ellu viia,” lausus Mölder.

Tervisemaja koosneb kahest ühendatud hoonest. Meditsiiniteenused, sh pere- ja eriarstid, taastusraviteenused basseiniga, päevakirurgia ning uuringuvõimalused, hakkavad paiknema tervisemaja viiekordses osas. Selle kõrval asuvas kahekordses hoones hakkab tegutsema spordiklubi, apteek, kauplus ja teised teenused. Pere- ja hambaarstid ning kauplused on avatud juba praegu. Eriarstid alustavad teenuse pakkumisega lähiajal ning spordiklubi avab uksed augustis.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul julgustas Lasnamäe Tervisemaja projekti edukas käivitamine linna leidma sarnasel viisil arendajat ka teistele projektidele. “Tervist edendavad rajatised kerkivad linna ja erasektori koostöös veel kahele kinnistule – Akadeemia tee 30 kinnisasjale Mustamäel ja Õismäe tee 130 kinnisasjale Haaberstis,” ütles Võrk. “Mustamäele kerkib spordi- ja vabaajakeskus koos avaliku ujula ja linnasaunaga ning Haaberstisse pallimängude keskus.”

Väljakutseks pingeline ehitusgraafik

AS YIT Ehituse ehitusosakonna juht Andres Jakobi märkis, et Lasnamäe Tervisemaja ning ümbritseva maa-ala projekteerimis- ja ehitustööd olid arvestatavaks väljakutseks eelkõige ajalises aspektis.

“Teadsime juba projektiga alustades, et ehitusgraafik saab olema väga pingeline, kuid tänu heale koostööle tellijaga ning vastastikkusele usaldusele suutsime nõudlike tähtaegadega edukalt toime tulla,” lausus Jakobi.

Lasnamäe Tervisemajas on viiel korrusel 4400 ruutmeetrit meditsiiniteenuste päralt ning teises hoones sama palju kaubanduse, spordivõimaluste jm teenuste tarbeks. 2000 ruutmeetrit võtab enda alla Konsum, 2000 spordiklubi MyFitness, ilusalong, kohvik, lillepood ja Benu apteek. Parklas on kohad 190 autole.

Meditsiiniteenuste hoonesse rajatakse ravieesmärke täitev bassein, kaks taastusravi kabinetti, ultraheli, röntgen ja magnetresonantstomograafia (MRT). Hinnanguliselt hakkavad perearstid tervisemajas vastu võtma 60 000 ja eriarstid 56 000 visiiti aastas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785