Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 27. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajasektori Aasta tegija 2016 tiitli pälvis Raiko Gustavson

Foto: Eesti Puitmajaliit
Puitmajatootjaid ühendav Eesti Puitmajaliit andis tänavu kuuendat korda välja Aasta Tegija tiitli, mis omistati Pärnu Log Homes OÜ juhatuse esimehele Raiko Gustavsonile. Kolleedide tunnustuse tõi Eesti Puitmajaklastri projekti raames elluviidava sertifitseerimisprotsessi eestvedamine.

2011.a. Argo Saul (Nordic Houses KT OÜ)

2012.a. Ragner Lõbu (Hobbiton Home OÜ)

2013.a. Sven Mats (Matek AS)

2014.a. Mihkel Urmet (TEMPT OÜ)

2015.a. Andrus Prangli (Hobbiton Home OÜ)

Tiitli pälvinud Raiko Gustavsoni sõnul on sertifitseerimisprotsess ja saadavad CE ja ETA sertifikaadid ettevõtete jaoks väga olulised, et välisturul läbi lüüa ja ka pikemas perspektiivis konkurentsis püsida. „Puitmaju eksportivate ettevõtete klastri projekt andis antud tegevuse elluviimiseks väga hea baasi, kuivõrd eraldiseisvate ettevõtete jaoks on sertifikaatide taotlemine kallis ning energiamahukas ettevõtmine. Ühiselt tegutsedes on võimalik kulusid jaotada ning paremat hinnapakkumist saada,“ sõnas Raiko Gustavson. 

„Aasta tegija tiitel oli minu jaoks suur üllatus. Auhind ei kuulu kindlasti ainult minule vaid kogu ettevõtete grupile, kes sertifitseerimistegevusega liitunud on,“ märkis Raiko Gustavson tiitlit vastus võttes. „Suur töö on veel ees ning sellist tunnustust võib pidada ka mingil määral avansiks selle eest, mis kõik tuleb veel ära teha. Loodan, et jõuame sellega eduka lõpuni ning kõik osalejad saavad oma sertifikaadid kätte,“ lisas ta.

CE ja ETA sertifikaate taotlevad Eesti puitmaju eksportivate ettevõtete klastri projekti raames kokku 13 majatootjat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785