Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 27. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistute toetusraha hakkab lõppema

Foto: Raul Mee
Korteriühistute toetuseks ette nähtud riiklikust toetusest on pool juba kasutatud. SA KredEx eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juhi Triin Reinsalu sõnul on toetusteks ette nähtud 102 miljonist eurost taotlusi esitatud juba 51 miljonile eurole.

"Üldiselt võib öelda, et ühistutel, kes järgneva 12 kuu joooksul toetusraha taotlust ei esita, läheb raskeks, sest plaanitud 102 miljonit eurot saab otsa," rääkis Reinsalu Tartus Lõuna-Eesti korteriühistute XV foorumit foorumil peetud ettekandes. Tema sõnul on hetkel töös üle 120 projekti, mis lähiajal lõppotsuse saama peaksid.

Reinsalu sõnul on võrreldes eelmise toetusvooruga toimunud kardinaalne muutus - enamik maju soovib teostada tervikrenoveerimise ning taotleb riigilt 40% toetust, varasemas toetusvoorus oli maksimummäära taotlejaid oluliselt vähem - varasemas meetmes oli nende osakaal 31%, nüüd taotleb maksimumtoetust 85% taotlejatest.

Kui varasema meetme põhjal arvestati, et toetusrahadega saab üle Eesti korda teha 1000 maja, siis nüüd on statistikat vaadates selge, et toetussummade toel renoveeritakse 500-550 maja. "Ka projektid on kvaliteetsemaks muutunud," kinnitas Reinsalu.

"Meetmega harjumine võttis aega, kuid täna on korteriühistud üle Eesti selle omaks võtnud ning soovivad  riikliku toetusraha toel elamud energiasäästlikumaks muuta ning kortermajade elukaart pikendada," rääkis EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla. "Oluline on see, et riik kortermajade renoveerimise toetusmeetmega kindlasti jätkaks, kuna see on olnud tõhus ning oluline abi korteriühistutele üle Eesti."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785