Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 22. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordceon Betoon ehitab Ülemistesse Eesti suurima parkimismaja

Foto: Ülemiste City
Nordeconi tütarettevõte Nordecon Betoon sõlmis Mainor Ülemistega lepingu Eesti suurima parkimismaja esimese etapi ehitamiseks. Parkimismaja kogumaht saab olema ligi tuhat parkimiskohta.

Parkimismaja esimene etapp ehitatakse Eesti suurima kontorihoone, Öpiku maja kõrvale ning sellesse tuleb 428 parkimiskohta.

Esimeses ehitusetapis laiendatakse ajalooline Dvigateli tehase tootmishoone viiekorruseliseks ja 14 000 ruutmeetrise pinnaga parklaks. Lepingu maksumus on 3,995 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Parkimismaja valmib järgmise aasta suveks.Mainor Ülemiste tegevjuhi Margus Nõlvaku sõnul on Ülemiste City tohutul kiirusel kasvanud ja linnaku arendajate tänane fookus on suunatud sellega kaasneva logistika korraldamisele. "Parkimismajade ehitamine on lahutamatu osa ärikinnisvara arendamisest ning linnakus tegutsevatele ettevõtetele ja külalistele mugavuse tagamine on selgelt lähiaastate üks suuremaid prioriteete," lausus Nõlvak.Novembris sõlmisid Ülemiste City teine arendaja Technopolis Ülemiste ja Nordecon Betoon lepingu 12 000 ruutmeetri suuruse parkimismaja ehitamiseks aadressile Lõõtsa 11. Kokku lisandub tänu järgmisel aastal valmivatele parkimismajadele Ülemiste Citysse peaaegu tuhat uut parkimiskohta.Mõlema parkimismaja ehituse eest vastutava Nordecon Betoon OÜ juhatuse liige Magnus Velling ütles, et Ülemiste City kui ühe moodsa keskkonna kasvamise loole omalt poolt veelgi suurem panus anda on ainult suur tunnustus. „Ülemiste linnakus on see meie jaoks tegelikult juba kolmas analoogne projekt – ju oleme parkimismajade projekteerimisel ja ehitamisel omandanud kompetentsi, mida usaldatakse,“ lisas Velling.Nordecon Betoonil on üks edukas parkimismaja Ülemiste linnakus juba edukalt valminud. Koostöös Technopolis Ülemistega valmis ka linnaku esimene parkimismaja 2015. aasta jaanuaris, mis pälvis Aasta Betoonehitise eriauhinna arhitektuurile ja ehitajale. Uus parkimismaja valmib ajaloolisse Dvigateli mehaanikamontaažitsehhi nr 17 hoonesse. Samas vanas tootmishoones asub värskelt avatud gurmeerestoran Juur ning peagi uksed avav unikaalne MyFitness spordiklubi.Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Baltimaade suurim teadmistel põhinev ärilinnak, milles tegutsevate ettevõtete käive on kokku üle miljardi euro. 36 hektaril on välja ehitatud 120 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus enam kui 330 ettevõttes töötab täna 8000 inimest. Aastaks 2025 rajatakse 3000 elanikule kortermajade piirkond, ehitatakse uus lasteaia- ja koolikompleks, spordihoone, uued pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785