Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eviko alustas Haabneeme kooli juurdeehitust

Foto: Viimsi vallavalitsus
Eviko Ehitus alustas olemasolevale Haabneeme koolimajale lisanduva kolmekordse juurdeehitusega, mille ehituslik maht on 1000m2, Juurdeehitus valmib 2017. aasta sügiseks.

Viimsi vald korraldas eelmise aasta lõpus läbi oma tütarettevõtte OÜ Viimsi Haldus Haabneeme kooli juurdeehituse ehitushanke, mille võitis AS Eviko. Eviko võitis hanke Riito Ehituse AS-i ja Sand Ehitus OÜ ühispakkumuse ees. 

Kooli juurdeehituse ehitusmaksumuseks kujuneb 1 175 000 eurot, teatas Viimsi vallavalitsus.

Viimsi abivallavanem Jan Trei sõnul saavad lapsed moodsa ja kaasaegse õpikeskkonna. „Täna õpib Haabneeme Koolis 453 õpilast. Juurdeehitus annab võimaluse luua valda juurde 144 koolikohta, mis aitab leevendada vajadust õppekohtade järele Viimsi keskuse piirkonnas,“ ütles Jan Trei. „Ühtlasi saab siis Haabneeme Koolis õppetööd hakata läbi viima kolmes kooliastmes, 6-klassilisest Haabneeme Koolist saab 9-klassilise III õppeastmega täistsükli põhikool.“ 

Juurdeehitusega korrastab ja laiendab Viimsi oma haridusvõrku, vastavalt 2016. lõpus kinnitatud valla haridusvõrgu arengukavale.

„Haabneeme Kooli juurdeehitusse on kavandatud 2 koduklassi, 4 täismõõdus aineklassi, 1 väiksem keeleklass ja keemialabor ning tööõpetusklassid puidu- ja metallitehnoloogiate, kodunduse ja käsitöö õpetamiseks. Juurdeehituse rajamisega saame Haabneeme koolis varasemast rohkem pakkuda oma õpilastele ka erinevaid huvihariduslikke võimalusi nii teadmiskeskuse ringide kui kooli enda huviringide näol,“ lisas Trei.

Haabneeme kooli juurdeehitus rajatakse Randvere tee 18 asuvale krundile, kus 2009. aastal valmis Arhitektuuribüroo Emil Urbel OÜ projekti järgi Haabneeme Kooli õppehoone. Juurdeehitusel kasutatakse raudbetoon seinapaneele analoogselt olemasolevale õppehoonele. Juurdeehitus on kavandatud toimiva koolihoone arhitektuurilise jätkuna, järgides selle kõrgusi, rütme ning viimistluse põhimõtteid, olles siiski olemasolevast koolihoonest selgelt eraldatud, kuid toimiva kooliga ühenduses 2. ja 3. korrusel olemasolevat koridori jätkava puhkeruumi abil.

Hoone harmoneerub olemasoleva kooli- ja lasteaiahoonega, samuti looduskeskkonnaga kooli vahetus läheduses ning on ka sisustuselt ergonoomiline ning materjalivalikult ja ruumipaigutuses kaasaegne.

Märtsikuus on plaanis korraldada ka kooli juurdeehituse inventarihange eesmärgiga tagada moodne ja kaasaegne õppeinventar õppetöö läbiviimiseks.

Loe ka Viimsi vald lükkas Riito koolihankelt kõrvale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785