Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firma ostis Norra suuruselt teise liistutootja

Foto: Julia-Maria Linna
Eesti puidutööstusfirma Combiwood OÜ, mille põhitegevus on värvitud puitliistude tootmine, ostis Norra suuruselt teise liistutootja Barkeviki.

Combiwood omandab 60% ettevõttes Baros AS, mis on omakorda 100%ga Barkevik Bruk Asi ja Olaf Olsen Snekkerfabrikk ASi omanik.

„Combi Group on avaldanud mulle muljet oma efektiivse ärikultuuri ja efektiivse tootmisviisiga,“ ütles turundusjuht Thor Linberg pressiteate vahendusel, kiites firma väärtusahela ülesehitust, mis on taganud tugeva konkurentsieelise. Barkevikil on omalt poolt toodang, mis vastab Norra turu vajadustele. Ühiste jõududega suudetakse klientidele tagada parim teenindus ja tootevalik ja püsida konkurentsis, kinnitas Linberg.

OÜ Combiwood on Eesti puidutööstusfirma, mis alustas tegevust 2004. aastal. Ettevõtte põhitegevus on värvitud puitliistude tootmine. Combiwood toodab aastas 40 miljonit jooksvat meetrit värvitud liiste. Firmas töötab üle 150 inimese ja firma 2015. aasta käive oli kodulehe andmeil 30 miljonit eurot.

Barkevik on Norra suuruselt teine liistutootja. Aasta käive on ca 225 miljonit Norra krooni. Firmal on kolm tootmisüksust ja tarned üle kogu riigi.

Combiwoodi omanikud on kuus äriühingut, mille osanikud on Peedo Pihlak, Toomas Mets, Heiki Vahermets, Virko Lepmets, Aimar Varula ja Arvo Türner. Need kuus meest olid aktsionärid Eesti metsatööstuskontsernis Sylvester, mis sai kuulsaks Eesti suurima maksuvaidluse tõttu.

OÜ Combiwood omanikud kattuvad suures osas Combimilli osanikega. Combiwood on omakorda esimene firma nn Combi grupis, mis on saanud Eesti üheks suuremaks ja mõjukamaks puidutöötlejaks, millele tosin aastat tagasi pani aluse Sylvesteri endistest omanikest moodustunud väike mõttekaaslaste punt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785