Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 3. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zelluloosi kvartali arendamist jätkab Fausto Grupp

Foto: Fausto Grupp
Fausto ärigrupp omandas Rein Kilgile kuuluvalt Zelluloosi Kinnisvaralt ja Sossi Maja OÜ-lt Zelluloosi ajaloolise kvartali 16 kinnistut kogu pindaalaga üle 40 000 m2, mis võimaldab sinna rajada üle 100 000 m2 suuruse ainulaadse kontseptsiooniga multifunktsionaalse kvartali.

"Zelluloosi kvartalil on mitmeid eeliseid: suurepärased vaated igas suunas – südalinnale, merele, Ülemiste järvele, vahetus läheduses linna olulisemad  transpordisõlmed - Tallinna lennujaam, Tallinna bussijaam, Ülemiste rongijaam. Tegemist on väga atraktiivse äripiirkonnaga - asub see ju Tallinna suurima ristmiku vahetus läheduses, südalinna pääseb autoga paari minutiga," rääkis Fausto juhatuse liige Sven Mihailov pressiteate vahendusel.

"Tuleviku linn liigub järjest enam Ülemiste suunas ja see tõotab omanäolise arhitektuuriga Zelluloosile vaid head," leidis Mihailov. Olemasolevate renoveeritavate hoonete puhul on tegemist paekivist fassaadidega valdavalt muinsuskaitsealuste hoonetega (valminud vahemikus 1909-1913), mis moodustab Tallinna vanima paberi- ja tselluloosivabriku tuumikala ning mille autoriks on juugendarhitektuuri Eesti suurim meister Jacques Rosenbaum. Säilitatavad fassaadid rekonstrueeritakse maksimaalselt algupärasel kujul ning lisanduvate mahtudena kasutatakse valdavalt klaasfassaadidega erikujulisi kuubikuid (sarnaselt Fahle ärimajale).Fausto ärigrupp on 10-aastase ajalooga Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte, mis keskendub erinevatele kinnisvarainvesteeringutele. Fausto tegutseb kaubanduskinnisvara, büroo- ja elamukinnisvara arendamise, üürimise ja haldamise valdkonnas. Fausto ärigruppi kuulub 8 ettevõtet, mille portfelli kuulub kokku ca 58 000 m2 kaubandus- ja äripinda ning varade maht kokku üle 85 miljoni euro.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785