Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogus moodustati Tallinn-Helsingi püsiühenduse rajamise toetusrühm

Kristen Michal
Foto: Raul Mee
28 Riigikogu liiget moodustasid Tallinn-Helsingi püsiühenduse rajamise toetusrühma, mille esimeheks valiti Kristen Michal ja aseesimeheks Yoko Alender. Toetusrühma eesmärk on Eesti ja Soome vahelise püsiühenduse rajamise toetamine ja tähelepanu all hoidmine, teatas Riigikogu pressiteenistus.

„Hetkel viiakse läbi põhjalikku Tallinn – Helsingi püsiühenduse uuringut, mis valmib järgmise aasta teiseks pooleks. Tegu on ajaloolise võimalusega, mis realiseerudes kasvatab mõlema riigi majandust, ning tõstab Tallinna ja Helsingi regiooni olulisust kaksikpealinnana,“ ütles toetusrühma initsiaator ning eelmise valitsuse majandus- ja taristuminister Michal.

„Esimesed joonised Tallinna ja Helsingi vahelisest õhupallidel püsivast sillast on pärit aastast 1871. Tänaseks on tehnoloogia mõõtmatult arenenud ning Hyperloop tehnoloogia pioneerid on soovinud, et ka nendega arvestataks plaanide tegemisel. See näitab, et tegu on ideega, mida maailmas märgatakse,“ sõnas Michal.

Toetusrühma aseesimehe Yoko Alenderi sõnul on toetusrühma oluline roll avalikkuse kaasamisel. „Kindlasti on kodanike ühendustel, arhitektidel ja ettevõtjatel Tallinn-Helsingi püsiühenduse loomisel kaasarääkimise soovi. Riigikogu võiks olla koht, kus keeb arutelukatel nii suure unistuse teostamisel,“ ütles Alender.

Esialgsete uuringute järgi peetakse Tallinn-Helsingi püsiühenduse loomise hinnaks 9 – 13 miljardit ning tasuvusajaks hinnanguliseks 37 aastat.

Toetusrühma kuuluvad lisaks Michalile ja Alenderile Arto Aas, Maire Aunaste, Deniss Boroditš, Monika Haukanõmm, Remo Holsmer, Jüri Jaanson, Toomas Kivimägi, Aivar Kokk, Eerik Niiles Kross, Helmen Kütt, Kalle Laanet, Ants Laaneots, Maris Lauri, Lauri Luik, Meelis Mälberg, Aadu Must, Liisa Oviir, Kalle Palling, Keit Pentus- Rosimannus, Barbi Pilvre, Heidy Purga, Laine Randjärv, Taavi Rõivas, Erkki Savisaar, Artur Talvik ja Urve Tiidus.

Toetusrühmade ja ühenduste kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785