Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 22. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko Senukai eksjuht asub EASi tüürima

Foto: Veiko Tõkman
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu valis üksmeelselt EASi uueks juhatuse esimeheks Alo Ivaski. Ivask asub ametisse alates 20. märtsil.

Ivasl juhtis varem ehitus- ja kodusisustuskaubamajade võrku Kesko Senukaid (endine Rautakesko) Eestis ja Lätis.

Ivaskiga sõlmiti EASis nelja-aastane leping ja ta alustab tööd 20. märtsil.

EASi nõukogu esimehe Erki Mölderi sõnul tegi nõukogu üksmeelse otsuse 69 kandidaadi seast. „Lõppvoorus oli viis tugevat kandidaati. Alo Ivaski kui tippjuhi tasakaalukus ja sihikindlus on kindlasti omadused, mida EAS täna vajab.“

Ivask rääkis pressiteate vahendusel, et EAS on õigustatult avaliku huvi kõrgendatud tähelepanu all. "Kahjuks ei ole alati meediast välja tulnud, et EAS on teinud asendamatut tööd mitmes valdkonnas ning tegemist on väga tugeva Eesti ekspordi arendajaga. Enne meeskonnaga koostööd alustamata on veel raske öelda, kuidas me täpselt EASiga edasi läheme, aga minu soov on jätkata suunda kasvatada EASist toetuste jagaja asemel ettevõtluse kompetentsikeskus,“ märkis Ivask.

Pärast müüki juhiks leedulane

Ivask lahkus Kesko Senukai Estonia juhatuse esimehe kohalt poolte kokkuleppel mullu septembris. Uueks juhiks määrati leedulane Ramunas Adamonis.

Kesko Senukai Estonia kõneisik Helen Piirsalu rääkis toona, et kuna firma müüdi Leedu ettevõttele UAB Senukai aasta alguses, siis sai Rautakesko AS’ist suvel AS Kesko Senukai Estonia. 

 „Kuna olen juhtinud ettevõtet juba üheksa aastat, siis oli mõlema poole jaoks otsustamise koht, kuidas edasi liikuda. Hetkel tegime sellise otsuse, et ma lahkun ettevõttest,“ ütles Ivask septembris. Ta lisas, et uued omanikud plaanivad ettevõttes viia läbi mõningad muudatused.

EAS-i eelmise juhatuse esimehe Hanno Tombergi kutsus EAS-i nõukogu oma kohalt tagasi pärast president Toomas Hendrik Ilvese ettevõtte OÜ Ermamaa rahatagastuse skandaali puhkemist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785