Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 22. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pildid: Kalev Spa laieneb 5 miljoni euro eest

Foto: Kalev Spa
Eesti üks suurimaid veekeskusi Kalev Spa kinnitas mahuka laiendus- ja renoveerimisprojekti, mille käigus uuendatakse täielikult kogu veekeskust ning laiendatakse oluliselt hotelli ja restorani. Kokku investeerib ettevõte suvistesse renoveerimistöödesse 5 miljonit eurot.

Kogu veekeskus saab alates riietusruumidest kuni basseinideni uue näo, teatas ettevõte.

“Klientide ettepanekutest lähtuvalt lisandub täieliku uuenduskuuri käigus atraktsioone, lõõgastusalasid, saunu ja mullivanne nii veekeskuse sees kui ka väliterrassidel,” rääkis Kalev Spa turundusdirektor Meeli Eelmaa.

“Pikaajaliste ujumistraditsioonide kandjana säilitame täies mahus ja senise sügavusega olümpiamõõtmetes 50-meetrise basseini, mis on asendamatu Eesti ujujate treenimisel ja võistluste korraldamisel. Kuna eesseisvad uuendustööd on suurimad, mis 2006. aastal avatud Kalev Spas ette võetakse, kaasneb sellega paraku ka veekeskuse ajutine sulgemine alates juunist kuni kapitaalremondi lõpuni sel sügisel.”

Kapitaalremondi käigus uuenevad täielikult riietus- ja dušširuumid koos riietuskappidega ning kogu basseiniruum. Veekeskusesse lisandub veemängude ala lastele, uus väikelastebassein, laste sünnipäevade tuba, täiendav aurusaun ja madala temperatuuriga saun ning üks uus liutoru. Senisele kolmele liutorule lisatakse uusi efekte ning praegune 25-meetrine bassein ehitatakse ümber lõõgastusbasseiniks koos ringvoolu ja massaažiseadmetega.

Eraldi alale rajatakse vaikne sauna- ja lõõgastuskeskus, mis on mõeldud täiskasvanutele, kes soovivad puhata vaiksemas keskkonnas. Veekeskuse fuajee peale ehitatakse lahtine suveterrass ja päevitusala, senisele väliterassile lisatakse aga klaaskatus, kaks uut välivanni ning kadakasaun.

Lisandub 1400 ruutmeetrit pinda

Hotelli ehitatakse juurde 8 vanalinnavaatega tuba ning 12 pargivaatega tuba, mis laiendab hotelli mahtu viiendiku võrra. Parki rajatava restorani juurdeehitusega suureneb söögikoha pind ligikaudu poole võrra. Spordiklubi jõusaal ja rühmatreeningute saal saavad senisest avaramad ruumid juurdeehitataval vahekorrusel, kuhu tuleb 5 meetri kõrgune kaarlagi ning vaade vanalinnale. 

Kokku lisandub Kalev Spasse juurdeehituse ja uue vahekorruse rajamisega 1400 ruutmeetrit pinda.

Laiendus- ja uuendusprojekti autori, arhitektibüroo Allianss Arhitektid arhitekti Inga Raukase hinnangul on Kalev Spa veekeskus Tallinnas sümbolväärtusega hoone. “Seepärast jälgitakse hoone uuendamisel seniseid ruumilisi aspekte ning säilitatakse vaated linnale ja loodusesse, tagatakse läbipaistvus ja kergus ning lähtutakse linnalikust keskkonnast ja looduslikest materjalidest,” lausus Raukas. 

“Ruumide siselahendus lähtub ennekõike välisilmest ning vormib hoone koos terrasside ja ümbritseva keskkonnaga ühtseks rahustavaks ning värskendavaks kogemuseks. Hoone on kavandatud helge ja looduslähedane suurtes ruumides ning materjalirikkam ja värvilisem väiksemates ruumides, et eristada sportimise ja lõõgastumise alasid.”

2006. aastal alguses avatud Kalev Spa veekeskuse eelkäijaks on 1960. aastatel ehitatud Kalevi ujula, mille projekteeris toonane tipparhitekt Uno Tölpus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785