Autor: Eva Kiisler • 17. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, millest kirjutab värske Ehitaja

Foto: Raul Mee
Puitmajatootjate edu Norras ja ehitusmaterjalitootjate hiljutised õnnestunud lepingud Soomes ja Rootsis julgustavad üha enam Põhjalat vallutama.

Ehitusfirma Rand ja Tuulberg üks omanik, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu endine juht Raivo Rand küsib ehituse peatöövõtu ekspordist rääkides olulise küsimuse: „Millega me täna sinna läheme, mida on  meil neile pakkuda paremat? Nii Soome kui Rootsis on ehitustusturg arengust meist ees. Seal on mahud võrreldes meiega suured ja nende pealt see turg areneb. Meie elame aga riigis, kus ei ole majanduspoliitikat, ei elamuehituspoliitikat ega  ammugi ka ehituspoliitikat, mis tegelikult peaksid riiki juhtides olema,” on Rand kriitiline. „Meie firmad on nii rahaliselt kui insenertehnilise baasi osas nõrgad, selle pealt on väga raske ehituseksporti arendada.”

.„Tõsine ehituseksport on kui suudad luua kohaliku struktuuri ja palgata juba mingil määral kohalike inimesi. Kui me viime siit neli-viis-kuus töötajat Soome tööle – see on vaid tööjõu müük, see pole ehituseksport.”

Siiski tunnistab ka Rand, et Põhjamaade turuga tegelemist ning sinna laienemist eesti ehitaja maha matma ei peaks ning edukad materjali- ja puitmajatootjad on selles mõttes lootustandvad näited.

Loe täispikkuses artiklit "Põhjamaade turg -- kutsuv ja avatud?" Ehitajast. 

Veel Ehitajas:

Brüsseli peaarhitekt: hea linn on segunenud linn. Loe artiklit SIIT.

Kaupo Kolsar, Venemaal karastunud kindel liider Loe artiklit SIIT.

BAU 2017:  Eesti tootjad näevad Saksamaal turgu

Kümme tuhat kuupmeetrit betooni valatakse Maakri kõrghooneks. Loe artiklit SIIT.

Loe värsket ajakirja veebist SIIT.

Ehitusuudiste tasulise sisu lugejaks saad SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785