Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi veekeskusele leiti hea lahendus

Foto: KAOS Arhitektid ja Projekt O2
Viljandi Veekeskus AS ja Eesti Arhitektide Liit viisid läbi arhitektuurivõistluse, mille eesmärgiks oli leida parim lahendus Viljandisse rajatavale uuele veekeskusele. Žürii tunnistas parimaks arhitektuuribüroode KAOS Arhitektid ja Projekt O2 ideekavandi pealkirjaga «VEE».

Võidutöö autoriteks on Laura Ojala, Katrin Vilba ja Margit Aule. 

Konkursile laekus kokku 14 tööd, millest 11 vastas seatud tingimustele.

„Töös on erilist rõhku pandud kasutajasõbralikkusele ja ühendusteede loogilisusele. Tegemist on mahult küllaltki suure hoonega üsna keerukas kohas. Jälgisime, et hoone ei paneks kinni liikumisteid, mistõttu käisin ka ise kohapeal ja uurisin kuhu inimesed liiguvad,» selgitas võidutöö üks autoritest Katrin Vilba.

Arhitekti sõnul on hoone planeeritud nii, et sinna pääseks nii Kaalu kui ka Tallinna tänavalt.

Viljandi Veekeskus AS-i juhatuse liige Jaanus Kukk ütles, et võistlustööde hulk näitab objekti vastu tuntava avaliku huvi suurust. «Žüriil oli palju häid töid mille seast valida ja usun, et leidsime veekeskusele hea lahenduse.»

Konkursil pälvis teise koha arhitektuuribüroo U-Disain (Uko Künnap) töö märgusõnaga «KOIDUST EHANI» ning kolmanda koha arhitektuuribüroode ab Kontekst ja Estkonsult  (Karli Luik, Johan Tali) töö «AVI».

Oleme õnnelikus seisus – Eesti arhitektuuriturg on väga avatud ja konkursse toimub palju. Suisa nii palju, et teinekord on hirm, kas ikka osalejaid jätkub,» märkis žürii liige ja Eesti Arhitektide Liidu asepresident Indrek Allmann. «Viljandi veekeskuse konkurss tundus arhitektidele ilmselgelt põnev ja töid laekus oodatust enam. Ka häid töid. Ideekavandite eripalgelisus näitab arhitektide loomingulisust ja siirast loomislusti. Ehk pisut enam oleks oodanud konteksti tunnetust ning tugevamat asukoha analüüsi.»

Viljandi veekeskus on kavas rajada Viljandi Kaubamaja ja Spordihoone vahelisele alale. Viljandi Veekeskus ASi lõid Viljandi linn ja Viljandi vald eesmärgiga rajada Viljandi linna veekeskus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785