Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 8. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko kavandab miilitsakooli asemele korterelamuid

Foto: Andras Kralla
Tallinna linnavalitsus algatab detailplaneeringu, millega luuakse võimalus Nõmme keskusse endise miilitsakooli hoone asemele uute korterelamute rajamiseks. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Merko Ehitus.

Algatatav detailplaneering hõlmab Pärnu mnt 328 ja Pärnu mnt 328a kinnistud, planeeritava maa-ala suurus on 0,46 ha. Detailplaneeringu koostamise eesmärk on moodustada kinnistute liitmisel ja maakasutuse sihtotstarvete muutmisel äri- ja elamumaa sihtotstarbega krunt ning määrata krundile ehitusõigus äriruumidega korterelamute kavandamiseks, teatas linnavalitsus.

Detailplaneeringu algatamisettepaneku kohaselt soovitakse rajada Pärnu mnt 328a kinnistul paikneva hoone asemele uus äripindadega kortermaja ning hoovis paikneva endiste ekspertiisibokside asemele Vana-Mustamäe tänava äärde ridaelamu.

Pärnu mnt 328 kinnistul paiknev 1937. aastal ehitatud maja plaanitakse rekonstrueerida äripindadega kortermajaks. Maapealsed hoone mahud ühendatakse maa-aluse parkimiskorrusega.

Rajataval hoonekompleksil on nii arhitektuuri kui asukoha mõttes oluline roll linnaruumi korrastamisel ja ümbruskonna hea maine kinnistamisel. Planeeritavad uusehitusmahud arvestavad ümbritsevat linnaruumi, luues nii arusaadava sideme säilitatava vana hoonega kui tekitades loogilise ülemineku keskväljaku-äärsetelt kõrgematelt hoonemahtudelt madaltihedale miljööalale.

Detailplaneeringu algatamisettepanek arvestab Nõmme linnaosa ehitusmäärusega ning koostatavat Nõmme linnaosa üldplaneeringut.

Planeeritaval ala paikneb Pärnu maantee ja Vana-Mustamäe tänava nurgal, alal asuvad riigikaitsemaa sihtotstarbega Pärnu mnt 328 ja Pärnu mnt 328a kinnistud, millede omanik on kinnistusraamatu andmetel Aktsiaselts Merko Ehitus. Pärnu mnt 328 ja Pärnu mnt 328a kinnistutel paiknevad endised Kohtuekspertiisi ja Kriminalistika Keskuse hooned ning ekspertiisiboksid.

Detailplaneeringu taotluse juurde on lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali koostanud Osaühing Arhitektuuribüroo Pluss. Detailplaneeringu koostab Ruum ja Maastik OÜ.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785