Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kärgmajakesed pürivad Ajujahi parimate sekka

Puidust väikemajade tootja Greencube pääses kriisipiirkondadesse mõeldud kärgmajakesega äriideede konkursil Ajujaht 30 parima sekka.

Järgmisel kuul valitakse enam kui 300st konkursil osalenust välja seitse järgmisse vooru edasipääsejat, lõppvoor peetakse aprillis. Läänemaal maju tootva Greencube pagulasmajakestel on konkursil head väljavaated, kirjutas Tööstusuudised.ee. 

“See töö on üks kõige kõrgema hinde saanutest,” ütles žürii liige Krista Kink Tallinna ettevõtlusametist. “Väga innovaatiline ja põnev lahendus.”

Kriisimajakeste väljatöötamisel võeti eeskujuks mesikärg. Põrandapinda on kärjekannus 12,5 m2, millest piisab kodu kaotanud põgenikeperele hädapäraseks ajutiseks elamiseks. Majake koosneb kümnest ristkihtpuitplaadist soojustatud detalist, mille kaks meest jõuavad selle ainult kruvikeeraja abil paari tunni jooksul  kokku panna. Külg külje kõrvale paigutades on võimalik majakestest luua miniküla ja hiljem ehitist teisel otstarbel kasutada. 

Kärgmaja konstruktsioon on tugev ja ilmastikukindel, peab näiteks vastu lume raskusele. Majal on lamekatus, pakettaken ja lukustatav välisuks. Maju saab transportida merekonteineri- või helikopteriga. Ühte konteinerisse mahuvad kaheksa majakese detailid.

Ka välisministeerium otsustas valida kärgmajakesed projektide nimekirja, mis koostöös Tallinna Teaduspargiga Tehnopol esitatakse Ülemaailmsele Humanitaarabi 0rganisatsiooni korraldatavale konkursile. 

Kui tööd äratavad huvi, saab autor taotleda vastavalt ettevõtte profiilile toetusest pakutava toote testimiseks kriisipiirkonnas, tootearenduseks või kohta riistvaralises kiirendiprogrammis Genfis.

Ühtaegu läbivad konkursist osavõtjad ulatusliku koolitusprogrammi, kus neid õpetatakse koostama senistest paremaid ärimudeleid ning täiustama tootmist ja turustamist.

Loe täispikkuses artiklit Greencube kohta Tööstusuudistest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785