Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 3. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saneeriv Bauschmidt võitleb allakäigutrepil

Foto: Raul Mee
Saneerimisele lootva ehitaja Bauschmidti mured lähevad järjest suuremaks, sest firma kaotas kolm lepingut, tõmbab kolimisega kulusid kokku ja on sunnitud töötajate arvu vähendama.

Kolme objektiga kaotas Bauschmidt ligi 36 miljoni euro ulatuses lepinguid. 

Neist üks on transiidiärimehe Endel Sifi firmaga Alterate, mis jättis Bauschmidti ilma Tallinnas Stroomi ranna lähedale järgmise aasta kevadeks kerkima pidanud kortermaja ehitamisest. 

„Saime teada, et Bauschmidt tahab saneerimist, mis tekitab igale arendajale arvestatava riski,“ kommenteeris Siff otsust. 

Üks suurprojekte, Kopli trammitee ehitamine läks kaasehitajale TREF Nord. Ettevõtted lõid Tallinna linnaga käed läinud aasta märtsis, lepingu hind ulatus ligi 20 miljoni euroni. 5 miljoni euro ulatuses said tööd valmis mullu.

Bauschmidt on projektis solidaarne partner. “Meil ei ole käivet, kuigi projekti tehakse edasi. Bauschmidti numbreid ja finantse mõjutab see väga palju,” selgitas Bauschmidti omanik Mait Schmidt.

Ka pidanuks Bauschmidt koos Mapri Ehitusega Lasnamäele püsti panema kolm tornmaja, tööde maksumus olnuks Schmidti sõnul kokku umbes 15 miljonit eurot. Tööd tellis firma Mident, mille üks omanik on Urmas Sõõrumaa. Nüüd ehitab vastavalt ettevõtete vahelisele kokkuleppele Skyline'i tornmaju Mapri üksinda. 

Bauschmidtis oli viimase majandusaasta aruande põhjal tööl 29 inimest. “Kui portfell väheneb, siis kindlasti osad inimesed jäävad tööta,” kostis Schmidt ja rääkis, et juba praegu on ärakukkunud projektidega seotud inimestest pooled lahkumas. “Konkurendid ei maga, ehitusturul on headest inimestest puudus.”

Bauschmidti saneerimiskava vastuvõtmise tähtaeg on 7. veebruaril. Kohtule tuleb kava kinnitamiseks esitada hiljemalt 17. veebruaril.

Loe täispikkuses artiklit Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785