Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 30. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsä Wood kõhkleb vineeritehase rajamisel

Foto: Metsä Wood
Kuigi Soome puidutootmiskontsernil Metsä Wood on sõlmitud eelleping tööstuskrundi ostmiseks Pärnus, kaalub ettevõte endiselt tehase rajamist hoopis Tartusse.

Kontserni Metsä Wood juhtkond kohtus möödundud nädalal Pärnu linnavalitsuse esindajatega ning rääkis investeeringu eeldustest, teatas ettevõte.

Lõplik otsus tehase asukoha kohta tehakse siis, kui kõik investeeringu eeldused on täidetud. Kontsern uurib endiselt võimalusi tehase ehitamiseks ka Tartu piirkonda. Investeeringu elluviimise järel luuakse Eestisse juurde umbes 200 töökohta.

Metsä Wood teatas 2016. aasta juunis, et alustab vineeri- ja Kerto LVL kaubamärgi all turustatavate liimpuittoodetega seotud investeerimisprojekti, mis hõlmab kokku ligikaudu 100 miljoni euro väärtuses investeeringuid nii Soome kui Eestisse. Kasevineeri iga-aastane tootmismaht kasvaks sellega umbes 30 000 kuupmeetri võrra ja liimpuitdetailide tootmismaht 20 000 kuupmeetri võrra.

11. oktoobril andis puidukontsern teada, et sõlmis eellepingu Eestis Pärnus asuva kümne hektari suuruse tööstuskrundi ostmiseks. Eestisse ehitatava tehase eesmärk on Äänekoskile Metsä Group'i tselluloosi- ja kartongitööstuse tehasepiirkonda kavandatava uue kasevineeri treimis- ja kuivatusliini toodete vineeriks töötlemine.

2018. aasta lõpuks ellu viidava vineeri- ja Kerto LVLi tarnete investeerimisprogrammi abil loodab Metsä Wood üha paremini vastata üha kasvavale ülemaailmsele nõudlusele ning parandada oma konkurentsivõimet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785