Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 27. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajaliit käis Saksamaal konkurente kaemas

Foto: BAU
Eelmisel nädalal Münchenis peetud BAU ehitusmess andis puitmajasektorile põhjaliku ülevaate Euroopa ehitussektori viimastest arengutest. Sel aastal külastas BAU ehitusmessi ka Eesti puitmajaklastri 26-liikmeline delegatsioon, samuti oli EASi stendil osalejatena väljas neli puitmajatootjat - Nordic Houses KT OÜ, Palmatin OÜ, Ritsu AS ning Puitpaneel OÜ, teatas liit.

Messi külastanud Eesti puitmajaklastri liikme Pärnu Log Homes OÜ juhatuse esimehe Raiko Gustavsoni sõnul ei ole BAU pelgalt Saksamaa turgu tutvustav ehitusmess. “Meie jaoks oli eelkõige oluline näha kohalike ettevõtete arengut ning uusi tooteid. Kuid kuna kolmandik messi eksponentidest olid väljastpoolt Saksamaad, siis kasutasime ka võimalust, et saada ülevaadet meie lähimatest konkurentidest.”

Janek Paabut, Puitpaneel OÜ juhatuse liige, kes tutvustas messil puidust element- ja moodulmaju ning massiivpuitpaneele, näeb Saksamaas kindlasti ettevõtte järgmist eksportturgu. “Saksamaa elamuehitusturu potentsiaal meie tootjate jaoks on äärmiselt kõrge. Juba puitmaju toodetakse Saksamaal enam kui 1,8 miljardi euro väärtuses aastas.“

Paabut tõi välja ka messi äärmiselt kõrge rahvusvahelise taseme: „Meie hinnangul oli messi külaliste hulgas vähemalt 60% välisriikide esindajaid, mistõttu saime lisaks Saksa klientidele koostööd arutada veel vähemalt kümne erineva riigi partneritega.“

Eesti puitmajaklastri delegatsiooni juhtinud Lauri Kivili sõnul kujunes selle aasta BAUst Eesti ehitussektori kohtumispaik ning eesti keelt kõnelevaid külalisi kohtas messihallis üsna sageli. “Kui meie koordineeritud messikülastuse grupp oli 26-liikmeline, siis üsna vähese vaevaga korraldasime peale messi ühise õhtusöögi, kus istus laua taga ligi 70 Eesti puitmajasektori esindajat,” ütles Kivil.

Kivili sõnul näitab see üsna hästi sektori omavahelist tihedat koostööd, võrgustiku toimivust ning messi olulisust puitmajasektori ettevõtetele.

Mess käsitles hoonete arhitektuurset- ja insenertehnilist projekteerimist, tutvustas ehitustehnoloogiaid, tööriistu, uusi materjale ning hoone komponente, mis võimaldavad tõhusamalt ehitada tööstus- ja äripindu, eramuid ning teostada sisetöid.

BAU messi loetakse oma valdkonnas üheks olulisemaks maailmas. 2015. aastal osales messil enam kui 2000 eksponenti 42st riigist ning enam kui veerand miljonit inimest.

Puitmajaliidu messikülastust rahastas Eesti puitmaju eksportivate ettevõtete klastri täistaotluse projekt, mida toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus klastrite arendamise programmist. Programmi rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785