Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 27. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parima ehitusprojekti ja -inseneri auhinnad napsas Kvartali keskus

Foto: Kaido Haagen
Eile Tööandjate Majas toimunud pidulikul galaõhtul kuulutati välja Aasta ehitusprojekt 2016 ja Aasta ehitusinsener 2016. Mõlemad auhinnad läksid Kvartali keskusele Tartus.

Tartus asuva Kvartali keskuse peaprojekteerijaks on AS Tari AS ning arhitektuurse lahenduse loojaks Kadarik Tüür Arhitektid OÜ. Aasta ehitusprojekti auhinda annab välja Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liit. 

Ehitusinseneride Liidu poolt väljaantava tiitli Aasta Ehitusinsener 2016 pälvisKvartali keskuse peakonstruktor Hugo Olak AS-ist Tari.

“Kvartali arenduse puhul saan esile tõsta arhitektide ja inseneride head koostööd” lausus arhitekt Mihkel Tüür auhinda vastu võttes. “Mitte alati ei õnnestu leida ladusat kooskõla arhitektide loomingulisuse ja inseneride pragmaatilise lähenemise vahel. Kvartali puhul see sünergia tekkis. Oluline osa oli selles peaprojekteerija rolli täitnud aktsiaseltsil Tari”.

Tüüril jätkus kiidusõnu ka ehitustöid teostanud Rand & Tuulberg AS ning Ehitustrust AS aadressil. “Ükski arendusprojekt ei suju probleemideta, kuid tähtis on leida neile kiired lahendused.” 

“See võit tuli mulle veidi ootamatult, kuid tunnustust saada on meeldiv. Olen tänulik kogu meie projekteerimismeeskonnale, kes Kvartali keskuse arendamisse panustasid” ütles Aasta ehitusinseneri tiitli pälvinud Hugo Olak. 

Tihe konkurents ja ühine auhinnagala

Kahe liidu poolt ühiselt korraldatud auhinnagalal õnnitleti lisaks tiitlivõitjatele ka lõppvooru jõudnud nominente, kelleks olid Aasta Ehitusprojekti kategoorias Eesti Rahva Muuseumi hoone (peaprojekteerija Novarc Group AS), Kvartali Keskus (Tari AS), Karl Storz Video Endoscopy tootmishoone (Arhitektuuribuüroo Luhse & Tuhal OÜ), Hilton Tallinn Park Hotel (Merko Ehitus Eesti AS), Hotell Lydia Tartus (Sirkel & Mall OÜ) ning Rotermanni Elevaator (KOKO arhitektid OÜ). 

Aasta Ehitusinseneri kategoorias pälvisid tunnustuse nominendid Anti Makson, Indrek Tarto, Egon Kivi, Jaanus Natka ja Hugo Olak.EKELi tegevjuhi Kalle Karroni sõnul oli selleaastane konkurents väga tihe, kuna kandidaatide hulgas oli palju innovaatilisi, eeskuju väärivaid rajatisi, kus nõudlik arhitektuur ja insenerosade kõrged tehnilised nõuded omavahel oskuslikult seotud, osade objektide puhul arvestades ka muinsuskaitse kitsendavaid piiranguid.

“Hea hoone valmimiseks on tarvis head tellijat, head projekteerijat ja head ehitajat. Konkursil võidu toonud arenduse puhul olid need tingimused parimal moel täidetud, sellest ka hea lõpptulemus ja tellija rahulolu,” sõnas Karron.

Aasta ehitusinseneri valib Eesti Ehitusinseneride Liidu volikogu, Aasta ehitusprojekti üheksaliikmeline žürii. 

Kui varasemalt olid liidud tunnustanud oma parimaid eraldi, siis sel aastal korraldati esmakordselt kahe liidu ühine auhinnagala.

”Selline formaat toimis hästi”, lausus Ehitusinseneride Liidu tegevdirektor Tiia Ruben. “Kindlasti jätkame ka järgmisel aastal ühiselt, võib-olla kaasame täiendavalt veel mõne ehitusvaldkonna erialaliidu”.

Vaata, kes kandideerisid Aasta ehitusinseneriks siit ja millised projektid osalesid Aasta ehitusprojekti valimisel siit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785