Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütuse hulgimüügi portaal loob uut "internetipanka"

Foto: Raul Mee
Kütusefirma Jetoil lõi Eestis esimese hulgiklientidele mõeldud kütusemüügi portaali www.ekütus.ee. Ööpäevaringselt kütust endale sobivasse sihtkohta tellida võimaldav portaal näeb klinetidena ka ehitusettevõtteid.

Jetoili juhatuse liikme Virgo Arge hinnangul on kütuse hulgiäri praegu samas punktis kui oli pangandus enne internetipanga loomist. “Kütuse hulgiäri on püsinud võrdlemisi muutumatuna juba viimased 20 aastat. Tänaseni liigub kütuse hulgimüügis hinnainfo ja tellimused kliendi ja kütusemüüja vahel vaid n-ö traditsioonilisel viisil ehk telefoni või e-kirjade teel ning piiratud tööajal. Kuigi otsene suhtlus on paljudele sobiv viis kütuse tellimiseks, soovisime pakkuda klientidele ka mugavamat alternatiivi,” kommenteeris Arge.

Uues kütuseportaalis saab hindasid ise jälgida ning endale sobival ajal ja seadmest esitada tellimuse, mis toimetatakse kohale kuni kahe tööpäeva jooksul. “See lahendus toob klienditeeninduse kütuse hulgiäris praegusesse sajandisse. Paljud teenused on kolinud veebi ja tõestanud end vajalike lahendustena, usume, et ka kütuse hulgiäris on palju iseotsustamise mugavust hindavaid inimesi,” lisas Arge.

Arge sõnul on portaal uuenduslik ka võrreldes teiste riikide lahendustega, sest sarnaseid kütusemüügi veebiportaale on maailmas veel võrdlemisi vähe. “Kütusemüügi hulgiäri on küllaltki konservatiivne ja aeglaselt muutuv sektor, mujal maailmas rohkemgi kui Eestis. Seetõttu loome uudse kütuseportaali kaudu mõnes mõttes justkui uut tarbijaharjumust, loome uut “internetipanka,” rääkis Arge.

Kütuseportaali e-kütus on suunatud hulgiklientidele, kes tellivad korraga minimaalselt 1000 liitrit kütust. “Näeme e-kütuse klientidena põllumajandusettevõtteid ja talunikke, transpordiga tegelevad ettevõtteid, ehitus- ja tootmisettevõtteid, kaevandusi ja teisi, kelle jaoks kütus on olulise tähtsusega igapäevases majandustegevuses või kes kasutavad seda näiteks hoonete kütmiseks,” kommenteeris Arge. 

Kütuseportaalis e-kütus saab vaadata kütuste hindasid ja nende muutumist ajas, samuti asukohapõhiseid hinnapakkumisi, mis lisaks kütusehinnale sisaldavad juba ka kütuseveo kulu sihtkohtadesse üle Eesti. Lõppkliendid saavad kütusehindasid vaadata ja tellimusi esitada ööpäevaringselt,  tanklad ja vahendajad tööpäeviti hommikul kümnest keskööni. Muu info on kõigile portaali kasutajatele kättesaadav ööpäevaringselt.

Jetoil AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis tegutseb aastast 1999. Ettevõttel on üle 2000 aktiivse kliendi. Igal tööpäeval ostetakse Jetoilist üle 400 000 liitri vedelkütuseid ja ettevõte transpordib oma klientideni ligi 10 autotäit kütust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785