Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 9. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bauschmidti ja Endoveri tüli klaarib kohus

Bauschmidti juht Mait Schmidt City Residence nurgakivipeol.
Ainsa Eesti kortermajana uksehoidjaga varustatud City Residence’i avamisel šampusepokaalidega poseerivad külalised ei osanud aimatagi Bauschmidti ja arendaja Endoveri vahel hoogu võtnud vaidlust, mis praeguseks on päädinud kohtuasjaga.

26. JAANUARIL TALLINNAS BLISS KONVERENTSIKESKUSES

Seminaril kõneletakse ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse 2016 jõustunud ja 2017 jõustuvad muudatustest, sealhulgas maapõueseaduse uuendustest, uuest riigihangete seadusest, muudatustest lepingute koostamisel ja lepinguläbirääkimistest, metalliäri pöördmaksustamise mõjust ehitussektorile ning kohtupraktikast riigihangetel osalemisel.

Esinevad Laesson & partnerid OÜ jurist Tuulikki Laesson, Advokaadibüroo Entsik & Partnerid vandeadvokaat ja partner Marko Mehilane, Advokaadibüroo ALTERNA vandeadvokaat ja partner Siret Siilbek, Leinonen Eesti, nõustamisüksuse juht Tõnis Elling, LEADELL Pilv Advokaadibüroo vandeadvokaat/partner Britta Oltjer ja vandeadvokaat Epp Lumiste.

Vaata seminari kava ja registreeri SIIT.

Bauschmidti omanik ja juht Mait Schmidt rääkis Äripäevale, et kuigi ettevõte oli City Residence’i korralikult valmis ehitanud, hakkas Endover hoone vastuvõtmisega venitama. „Selle eesmärk oli tekitada kunstlikult suur leppetrahvinõue, mille arvel vähendada ehitusmaksumust,“ on Schmidt öelnud. Kumbki ei avalda, kui suurest leppetrahvi summast jutt käib.

City Residence’i ehitamine käis firma Tartu mnt 56 alt, mille juhatuse liige ja Endover Kinnisvara juht Robert Laud lükkab Schmidti väited ümber: nad ei venitanud, vaid tahtsid hoone võimalikult kiiresti valmis saada, et mitte jääda halba valgusesse klientide ja pankade ees. Peale selle, et tööd lõppesid maikuu asemel sügisel, kestab siiani vigade ja vaegtööde likvideerimine.

„Kunstlikult suure leppetrahvi nõude tekitamise jutt on kohatu olukorras, kus ehitaja on selgetes raskustes oma kohustuste täitmisel,“ rääkis Laud. Ta lisas, et nad sõlmisid Bauschmidtiga eelmise aasta alguses kompromissi ja andsid 45 lisapäeva hoone valmimiseks.

Bauschmidt andis Tartu mnt 56 kohtusse võla ja viivise kättesaamiseks. „Selles, et nad on hoone valmimisega hilinenud ja lepingut rikkunud, ei ole vaidlust,“ väidab Laud. „Oleme valmis kohtutee läbi käima, kuna tunneme ennast oma seisukohtades kindlalt. Nõuame vaid lepingus kokkulepitud sätetest kinnipidamist. Samas oleme endiselt läbirääkimistes, et lõpetada vaidlus kompromisskokkuleppega.“

Bauschmidt väldib endiselt vaidluse lahtiseletamist. Varem on Schmidt Äripäevale rõhutanud, et peamine põhjus, miks Bauschmidti saneerimisele saatis, peitub vaidluses tellijaga.

Loe, kuidas selgitab Endover vaidlust Bauschmidtiga, siit.

Kuidas turuosalised olukorda kommenteerivad, saad lugeda siit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785